Dit zijn de 4 leukste pretparken in Flevoland

Inhoud van deze blog

Zin in een dagje uit naar een pretpark in Flevoland? Misschien is het niet meteen de eerste provincie waar je dan aan denkt, maar in Flevoland valt er genoeg te beleven. Ook op het gebied van speel- en pretparken. Je vind er grote pretparken, waar je pubers vol enthousiasme de engste achtbanen in kunnen duiken. Maar je vind er ook gezellige, kleinschaliger speelparken, waar jonge kids de tijd van hun leven zullen hebben. Ook heel fijn; een combinatie daarvan is op sommige plekken ook mogelijk. Dit maakt een pretpark in Flevoland een ultiem uitje voor het hele gezin. We zetten vier toppers voor je op een rij!

1. Walibi Holland (Biddinghuizen)

Attractiepark Walibi Holland werd meer dan 40 jaar geleden opgericht. Toen trouwens nog onder een andere naam: Flevohof. Weet je trouwens waar de naam Walibi vandaan komt? De oprichters van het park kwamen oorspronkelijk uit België, en zij hebben die naam afgeleid uit de Belgische plaatsen Waver, Limal en Bierges. Leuke bijkomstigheid is dat een walibi ook een heel schattige kangoeroe. Dat is ook de reden dat je die in het logo terugvindt.

De afgelopen jaren is dit pretpark getransformeerd in een waar walhalla voor iedere durfal. Onder de naam Six Flags Holland werd het park uitgebreid met allerlei achtbanen, waardoor het inmiddels internationaal bekend is. Inmiddels is het pretpark ook uitgebreid met een vakantiepark. Je kunt je dagje uit dus uitbreiden met een of meerdere overnachtingen!

Voor wie is Walibi Holland geschikt?

Walibi Holland is echt een park voor het hele gezin. Er zijn fijne attracties die geschikt zijn voor jongere kinderen, zoals botsautootjes en schiettenten. Maar er zijn ook spannende attracties voor oudere kinderen en volwassen. De nieuwste achtbaan is ‘UNTAMED’. Dit is een hybride achtbaan met een houten skelet en een stalen track, waardoor je razendsnel over de baan gaat. En dan ga je ook nog eens vijf keer ondersteboven!

Informatie over tickets voor Walibi Holland

Tickets voor Walibi Holland zijn beschikbaar vanaf € 29,50, maar in periodes ook voordeliger te krijgen.

> Vind hier alle Walibi Holland aanbiedingen en betaal nooit te veel voor je tickets!

Praktische informatie over Walibi Holland

Adres: Spijkweg 30, 8256 RJ Biddinghuizen

Eten en drinken: Je kunt naar Walibi Holland je eigen eten en drinken meenemen. Als je niet de hele dag met je volle rugzak door het park wil lopen, is het mogelijk om een locker te huren. Verder zijn er in het park allerlei kraampjes waar je wat lekkers kunt halen. Of geniet in een van de restaurants van döner kebab, pizza of een heerlijke milkshake.

Openingstijden: Pretpark Walibi Holland is in de zomer dagelijks geopend, maar buiten het zomerseizoen niet. Dan is het handig om van het park van het park even te checken. Daar kun je ook je plekje reserveren

2. Sybrandy’s speelpark (Oudemirdum)

Sybrandy’s speelpark in Oudemirdum is al ruim 50 jaar het goedkoopste attractiepark van Nederland. Toch valt er hier van alles te beleven, voor jong en oud. Bij mooi weer stap je in de Wave Rider, voor een wilde rit door het water. Of klim in de Nautic Jet en laat je vanaf 8 meter hoogte het water in glijden. Heb je een sterke maag? Dan wil je de heen en weer gaande Komeet niet missen. De kids hebben de grootste lol op de skelters en als ze durven kunnen ze ook nog gaan griezelen in het spookhuis. Kortom; waar ga jij het eerste in?

Voor wie is Sybrandy’s speelpark geschikt?

Sybrandy’s speelpark is een pretpark dat het meest geschikt is voor kinderen van 3 tot 13 jaar oud. De kleintjes kunnen zich vermaken in de zandbak en de speeltuintjes, terwijl oudere kinderen enthousiast zullen zijn over de grotere attracties. In het speelpark zijn her en der terrasjes, waar je als ouder kunt neerstrijken. Het park is kleinschalig en overzichtelijk, waardoor je een oogje in het zeil kunt houden terwijl je ondertussen kunt genieten van het zonnetje! Is het slecht weer? Dan kunnen je kinderen nog steeds plezier hebben. Er zijn namelijk twee overdekte speeljungles in het park.

Informatie over tickets voor Sybrandy’s speelpark

Kinderen tot en met 2 jaar oud kunnen dit pretpark gratis bezoeken. Oudere kinderen en volwassenen betalen slechts € 9,60 per kaartje. Voor een bliksembezoek (vanaf 16.00 uur) betaal je € 6,- per ticket. Meer informatie over de tarieven kun je vinden op de website van Sybrandy’s speelpark. Het is bijvoorbeeld ook een leuke plek om een kinderfeestje te vieren en daarvoor gelden weer speciale tarieven.

Praktische informatie over dit pretpark

Adres: Liemerige wei 4, 8567 HM Oudemirdum

Eten en drinken: Bij het cafetaria in het park kun je terecht voor bijvoorbeeld patat, broodjes en ijs. Daarnaast zijn er in het park diverse picknicktafels en zelfs een overdekte picknickplaats, waar je gezellig je zelf meegebrachte eten en drinken kan opeten.

Openingstijden: Houd er rekening mee dat Sybrandy’s speelpark niet dagelijks geopend is. Kijk voor de actuele data op de website van het park. Op de dagen dat het speelpark geopend is, is dat van 10.00 tot 17.30 uur.

3. Fun Forest Almere

Nog zo’n leuk pretpark in Flevoland: Fun Forest Almere. Zijn jouw kinderen dol op lekker buiten spelen? Of wil je ze gewoon graag een dagje achter die beeldschermen vandaan hebben? Dan is een bezoekje aan Fun Forest Almere zeker een aanrader. Hier staat klimmen en klauteren centraal, waarbij je tussendoor ook nog even je eigen krachten leert kennen en samen te werken. Dat dit concept aanslaat blijkt wel uit het feit dat de parken van Fun Forest in een jaar maar liefst 100.000 bezoekers mochten verwelkomen!

Kom in Almere klimmen langs de langste zipline van Nederland. Je start en eindigt iedere route door het bos met een tokkelbaan. Dan zweef je door het bos en over het water. Ben je echt op zoek naar een manier om beter te leren samenwerken? Dompel je dan onder in de Forest Adventures en probeer als team als sterkste uit de strijd te komen!

Voor wie is Fun Forest geschikt?

Fun Forest Almere is eigenlijk geschikt voor jong en oud. Als je langer bent dan 1.30 meter mag je in de Fun Forest komen klimmen. Maar ook voor kleinere kinderen (tussen de 1.20 en 1.30 meter lang) valt er veel te beleven. Als echte natuurninja kunnen zij tot wel 7 meter hoogte klimmen in de Monkey Trail. Als jouw kind houdt van een uitdaging dan is dit echt een ‘must-go’!

Informatie over tickets voor Fun Forest Almere

Tickets voor Fun Forest Almere kun je online bestellen. Een ticket voor Monkey Trail kost € 13,95. Voor het Klimbos kost een kaartje voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar € 16,95. Jongeren en volwassenen betalen € 21,95. Wanneer je online je ticket koopt, kun je direct een datum reserveren.

Praktische informatie over Fun Forest Almere

Adres: Kemphaanlaan 4, 1358 AG Almere

Eten en drinken: Het is mogelijk om zelf je eten en drinken mee te nemen. Dit kan je dan nuttigen op diverse picknickplekken in het bos.

Openingstijden: Op de website van dit park kun je de actuele openingstijden vinden. Deze worden iedere maand aangepast. Voor groepen van 20 personen of meer is het mogelijk om buiten de reguliere openingstijden te boeken. Houd er rekening mee dat het klimpark bij onweer of storm gesloten is.

4. Speelboerderij de Happy Farm

Wil je een superleuk kinderfeestje? Of wil je gewoon gezellig een middagje lekker spelen? Dat kan allemaal bij Speelboerderij de Happy Farm in Terschuur. Hier kunnen je kinderen zich prima vermaken, eventueel samen met vriendjes en vriendinnetjes! Van de glijbaan zoeven, racen op de skelter of liever konijntjes aaien? Het kan allemaal op deze boerderij! Extra leuk is dat de boerderij ook nog gewoon volop in bedrijf is. Er valt dus heel wat te zien en te beleven!

Voor wie is Speelboerderij de Happy Farm geschikt?

Deze boerderij is een super speelplek voor kinderen tot een jaar of 10. Jonge kinderen kunnen veilig spelen in de speciale soft-play ruimte, terwijl de oudere kinderen zich uitleven in de apenkooi of op het springkussen. Er worden ook speciale peuterochtenden georganiseerd, waarop je peuter rustig kan spelen zonder last te hebben van grotere kinderen.

Informatie over tickets voor Happy Farm

Speelboerderij Happy Farm is niet te vergelijken met grote pretparken, maar kleinschalig, overzichtelijk en hierdoor ook heel budgetvriendelijk. Je kind kan voor € 6,- de hele dag spelen, terwijl je als volwassene slechts € 3,- entree betaalt. In de entree zit onbeperkt spelen, gratis wifi, toiletbezoek en parkeren. Voor eten en drinken, een ritje op de pony of een spelletje airhockey worden extra kosten berekend. Voor groepen van 6 of meer mensen is het wel handig om van tevoren te reserveren, zodat je zeker weet dat er voldoende plek is om lekker te komen spelen. Reserveren kan heel makkelijk via de de website van Happy Farm.

Praktische informatie over Speelboerderij Happy Farm

Adres: Dronkelaarseweg 28, 3784 WB Terschuur

Eten en drinken: Het is niet de bedoeling dat je je eigen eten en drinken meeneemt naar dit park. Taart en babyvoeding zijn daarop de enige uitzondering. Voor overige versnaperingen kun je aan de bar van de speelboerderij terecht.

Openingstijden: Iedere woensdag en vrijdag is de speelboerderij geopend van 12.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag kun je er spelen van 11.00 tot 18.00 uur. Tijdens de vakanties kun je er terecht van dinsdag tot en met zaterdag, tussen 11.00 en 18.00 uur. Elke woensdag is het van 10.00 tot 12.00 peuterochtend, behalve in de schoolvakanties.

Deel deze blog