Dit zijn de 5 leukste pretparken in Zeeland

Inhoud van deze blog

Een pretpark in Zeeland? Als je aan deze provincie denkt denk je waarschijnlijk eerder aan zee en strand dan aan speel- en pretparken. Toch is er ook in deze provincie allerlei leuks te beleven op dit gebied. Van educatieve spelletjes tot spannende attracties en van buiten spelen tot indoor fun. Het kan allemaal in deze regio!

1. Mini Mundi

Vind jij het leuk om verschillende dingen te doen wanneer je een dagje weg bent? Dan is Mini Mundi in Middelburg zeker de moeite waard om eens te bezoeken. Je vindt hier onder meer het miniatuurpark ‘Miniatuur Walcheren’. Het park heeft de precieze contouren van het eiland Walcheren en mooie wandelpaden. Die paden laten de exacte ligging ten opzichte van zeeniveau zien en zorgen ook nog eens voor een beter kijkplezier. Ook staan hier onder meer het stadhuis van Middelburg, de abdij van Middelburg en de boulevard van Vlissingen in het klein. Uitgekeken op de miniaturen? Dan kun je door naar het pretpark, of (bij slechter weer) naar de Indoor Speeltuin. Stap in de achtbaan, of rijdt een rondje door het park in het mini-treintje. Ook de schommelschuit en de prachtige, authentieke draaimolen zijn het bezoeken waard!

Voor wie is Mini Mundi geschikt?

Er is in Mini Mundi een speciaal indoor gedeelte voor kids tot 3 jaar oud. De overige attracties zijn geschikt voor kinderen tot ongeveer 12 jaar. Het miniatuurpark is overigens leuk voor jong en oud en dat maakt een bezoekje aan Mini Mundi echt een leuk gezinsuitje.

Informatie over tickets voor Mini Mundi

Volwassenen

  • Normaal – € 9,-

Kinderen (vanaf 4 jaar)

  • Normaal – € 13,-

65+

  • Normaal – € 8,-

Praktische informatie over Mini Mundi

Adres: Zep Middelburg, Podium 35, 4337 WV Middelburg

Eten en drinken: Bij Mini Mundi is een leuk zelfbedieningsrestaurant, waar je allerlei lekkers kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een lekker broodje, een vers gebakken pannenkoek of een gezonde salade. Kom je met een groter gezelschap? Voor groepen vanaf 8 personen biedt Mini Mundi speciale horeca arrangementen.

Openingstijden: Mini Mundi is dagelijks geopend. Bekijk hier alle openingstijden.

2. Speelboerderij ’t Klok’uus

Is jouw kind gek op buitenspelen? Op de kleinschalige speelboerderij ’t Klok’uus in het Zeeuwse ’s-Heer Arendskerke is daar alle ruimte voor! Overigens kun je daar niet alleen buiten, maar ook binnen prima spelen. In de grote boerenspeelschuur vind je bijvoorbeeld een enorme spidertower. Buiten is een uitdagend touwenparcours, maar je kunt er ook lekker springen op de trampolines of rondscheuren op de skelterbaan. En terwijl je kids zich veilig vermaken, strijk jij gewoon lekker neer op het grote terras van het bijbehorende restaurant!

Voor wie is speelboerderij ’t Klok’uus geschikt?

Kinderen in de basisschoolleeftijd zullen dit kleinschalige pretpark geweldig vinden. Maar ook peuters kunnen er al veilig spelen, doordat er voor hen een eigen, omheinde speeltuin is. Als gezin met jonge kinderen is dit daardoor een ideaal uitje, maar ook wat oudere kinderen zullen het hier naar hun zin hebben. Er worden allerlei leuke buitenactiviteiten georganiseerd, zoals boogschieten of Boerenspelen.

Informatie over tickets voor speelboerderij ’t Klok’uus

Kinderen tot 2 jaar kunnen gratis naar binnen. Kinderen van 2 of 3 jaar mogen voor € 5,50 komen spelen. En voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar betaal je € 7,95. Heel fijn; begeleiders mogen gewoon gratis naar binnen! Let op: momenteel is vooraf reserveren verplicht.

Praktische informatie over speelboerderij ’t Klok’uus

Adres: Wissekerkseweg 6, 4458 SH ’s-Heer Arendskerke

Eten en drinken: De speelboerderij beschikt over een restaurant waar je allerlei lekkers kunt kopen, van een tussendoortje tot een volledige maaltijd. Kijk voor de meeste recente informatie op de website van ’t Klok’uus.

3. Deltapark Neeltje Jans

De provincie Zeeland is natuurlijk bekend om de Deltawerken. Benieuwd hoe die er van dichtbij uitzien? Kom dan naar Deltapark Neeltje Jans en vaar er met een rondvaartboot vlak langs! Er valt bij Neeltje Jans genoeg leuks te doen om een hele dag te vullen. Het Bluereef aquarium is bijvoorbeeld prachtig. En wil je ook zwemmen in hetzelfde water als waar een paar honderd meter verderop ook zeehondjes zwemmen? Dat kan in het Aquapark! Je vindt er een grote waterspeelplaats en fantastische glijbanen. Ook de Walvis Expo is een hele belevenis, en je kunt in het Deltapark zelfs superleuke zeeleeuwen- en zeenhondenshows bekijken.

Voor wie is Deltapark Neeltje Jans geschikt?

Deltapark Neeltje Jans is echt een leuk uitje voor het hele gezin. De kleinsten zullen onder de indruk zijn van de zeehonden en zeeleeuwen, maar zich ook prima vermaken in de speeltuinen. Oudere kinderen waarderen het aquarium en natuurlijk het Aquapark! En als ouder of begeleider is dit ook gewoon nog een leuk, interactief park met allerlei educatieve elementen.

Informatie over tickets voor Deltapark Neeltje Jans

Je kunt via de website van het deltapark tickets bestellen voor een specifieke datum. Je koopt dus een ticket en reserveert tegelijkertijd een datum. Een All-in ticket voor kinderen (3 tot en met 11 jaar) kun je aanschaffen voor € 15,-. Voor 12 jaar en ouder betaal je voor zo’n ticket € 25,-. In die prijs is dan entree, parkeren, rondvaart en bezoek aan stormvloedkering inbegrepen.

Praktische informatie over Deltapark Neeltje Jans

Adres: Faelweg 5, 4354 RB Vrouwenpolder

Eten en drinken: Het deltapark beschikt over een restaurant. Afhalen is dan in de meeste gevallen wel mogelijk. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je eigen eten en drinken mee te nemen.

Openingstijden: Deltapark Neeltje Jans is alleen in het hoogseizoen geopend. Tot en met 25 oktober 2020 is het park dagelijks geopend, van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor andere openingstijden op de website van het park.

4. Fort Rammekens

Is jouw kind erg geïnteresseerd in geschiedenis, of wil je wel eens iets anders dan een uitje naar een pretpark of speeltuin? Dan is Fort Rammekens een aanrader! Dit fort ligt aan de Westerschelde, in de buurt van Vlissingen en is het oudste zeefort van heel West-Europa. Het werd gebouwd in 1547 en is eeuwenlang heel belangrijk geweest voor Zeeland. In de loop der tijd vonden Engelse huurlingen, Spaanse militairen, Hollandse watergeuzen en Duitse soldaten hun weg naar dit gebouw, waar ze alleen hun eigen sporen hebben nagelaten. Wanneer je het fort binnenstapt voel je die bijzondere, lange geschiedenis direct!

Voor wie is Fort Rammekens geschikt?

Fort Rammekens is een interessant uitje voor het hele gezin. De jongste kinderen zullen niet direct een boodschap hebben aan de geschiedenis van het Fort, maar wel onder de indruk zijn van de kazematten en ondergrondse kelders. Oudere kinderen en volwassenen kunnen zich verbazen over al die verschillende mensen die het gebouw de afgelopen eeuwen hebben bevolkt. En het uitzicht vanaf het fort, over de Westerschelde, is indrukwekkend voor jong én oud!

Informatie over tickets voor Fort Rammekens?

Dit uitje heeft ook nog eens een fijne prijs. Kinderen onder de vier jaar mogen het fort gratis bezoeken. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar betaal je in 2020 € 2,50 en voor volwassenen € 5,-.

Praktische informatie over Fort Rammekens

Adres: Rammekensweg, 4389 TZ Ritthem

Eten en drinken: Bij het fort kun je geen eten of drinken kopen. Wel is er voldoende plek om ergens in de buurt van het fort gezellig te gaan picknicken.

Openingstijden: Houd er rekening mee dat het fort alleen tijdens het hoogseizoen te bezoeken is. Tot en met 26 oktober 2020 is het fort iedere zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur, en je kunt reserveren voor de tijdsloten 11.00, 12.30, 14.00 en 15.30 uur. Kijk op de website van Fort Rammekens voor de actuele openingstijden.

Deel deze blog