Dit zijn de 6 leukste pretparken in Groningen

Inhoud van deze blog

Op zoek naar een leuk pretpark in Groningen? Geen probleem, want wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet! In de provincie Groningen valt er heel wat te beleven. Van kleinschalige speelparken tot all inclusive pretparken. En van parken die helemaal in de openlucht zijn, tot indoor speelplekken. Of het nu heerlijk weer is, of juist vreselijk regent: er zijn in deze provincie volop mogelijkheden voor een leuk dagje uit voor het hele gezin!

1. Landgoed Nienoord (Leek)

Heel bijzonder: landgoed Nienoord is al honderden jaren oud. Hierdoor is het echt een uniek stukje Nederland. Je vindt er prachtige, eeuwenoude bossen en landerijen en bijzondere planten en dieren. Houd je van natuur? Kom dan zeker eens langs om rond te dwalen over dit prachtige landgoed. Willen je kids liever wat meer spanning? Dan kun je dit uitje mooi combineren met een bezoek aan het familiepark, dat garant staat voor een dag voor speelplezier. In het familiepark zijn meer dan 50 attracties, waaronder grote klimrekken en enorme glijbanen.

Voor wie is Landgoed Nienoord geschikt?

Ronddwalen over dit prachtige landgoed is een geweldige ervaring, voor jong en oud. Het familiepark is het meest geschikt voor kinderen tot een jaar of 12. Zij zullen genieten van de waterspelletjes en miniatuurtreinen.

Informatie over tickets voor familiepark Nienoord

Je kunt je dagtickets voor familiepark Nienoord gewoon online aanschaffen. Het reguliere tarief voor een ticket is € 8,95. Voor een treinritje of het spelen van midgetgolf betaal je een kleine meerprijs. Kinderen tot 2 jaar hebben gratis entree.

Praktische informatie over Landgoed Nienoord

Adres: Nienoord 20, 9351 AC Leek

Eten en drinken: Op het landgoed vind je diverse horecapunten. Zo kun je heerlijk eten bij restaurant De Albertushoeve. Geniet bijvoorbeeld van een lekker schnitzelmenu. Verder kun je bij Station Nienoord onder meer belegde broodjes bestellen. Bij de overdekte speelkooi kun je terecht bij Nieno’s Smulpaleis.

Openingstijden: In september en oktober is het speelpark bijna dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. In november kun je er ieder weekend terecht van 11.00 tot 16.00. Kijk op de website van het park voor overige openingstijden.

Nooit meer een korting op jouw favoriete pretpark missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

2. Dinopark Landgoed Tenaxx (Wedde)

In Dinopark Tenaxx leer je alles over dino’s en de tijd waarin ze leefden. In het Krijtwoud staan levensgrote dino’s die brullen als je ze nadert. Onder leiding van Ranger Richard kun je knutselen: maak een dinohanger, je eigen fossiel of dinokaars! De dinostormbaan is maar liefst 40 meter lang en op de sleetjesbaan kun je eindeloos naar beneden roetsjen! Je kunt een ritje maken in de dieseltrein of dinorups, in de speeltuin kun je klimmen en zwieren vanaf het kabelbaantje, en op de survivalrun kun je sterke spieren krijgen.

Het interactieve Dinomuseum is helemaal gericht op kinderen. Met een druk op de knop start je filmpjes met leuke dinoweetjes. Op de funfloor kun je tikkertje met dino’s kunt spelen en op de funwall dinoskeletten in elkaar kunt zetten.

Voor wie is Dinopark Landgoed Tenaxx geschikt?

Dit pretpark is een superleuk uitje voor kids tot ongeveer 12 jaar. Zij kunnen zich buiten en binnen uitstekend vermaken. Bij slecht weer houdt Ranger Richard zijn workshops in je museum en kun je in de speeltent ravotten.

Informatie over tickets voor Dinopark Landgoed Tenaxx

Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen. Vanaf 3 jaar is een dagticket voor dit pretpark € 10,50 in het laagseizoen en € 12,50 in het hoogseizoen. Groepen en verjaardagsfeestjes krijgen korting. Heel fijn is dat dit inclusief frietjes en een snack is. Zo blijft het dus een fijn betaalbaar uitje! Voor 3D boogschieten wordt een toeslag gerekend van € 6,-. Maar parkeren is gratis!

Praktische informatie over Dinopark Landgoed Tenaxx

Adres: Borgesiusweg 1, 9698 XS Wedde

Eten en drinken: In de dagentree zijn een portie frietjes en een snack inbegrepen.

Openingstijden: In de schoolvakanties is het park dagelijks geopend 11.00 tot 18.00 uur. Daarnaast is het park van 1 april tot 1 november ieder weekend geopend. Het is handig om voor de actuele openingstijden de kalender van Dinopark Landgoed Tenaxx even te checken.

3. Speelparadijs Kunstkot (Veendam)

In Veendam vind je 4000 vierkante meter speel- en maakplezier voor kinderen. In dit knotsgekke pretpark kun je de gekste dingen doen. Van nerfschieten in de Nerfhal, tot aan katten knuffelen in het kattenhuis. En van pottenbakken tot zelf DJ spelen. Tussen de ruim 100 activiteit zit vast iets wat jouw kind ook fantastisch vindt! Extra leuk: alles wat je maakt, mag na afloop mee naar huis. Zo kun je dus thuis nagenieten van de kunstwerkjes die je kids hebben gemaakt bij speelparadijs Kunstkot!

Voor wie is speelparadijs Kunstkot geschikt?

Dit speelparadijs is een geweldige plek voor kinderen in de basisschoolleeftijd, maar ook oudere kinderen (en volwassenen ????) zullen zich hier best kunnen vermaken. Zelf een raket maken en lanceren, een spetterschilderij maken of een hut bouwen in de Timmertuin: je kunt het zo gek niet bedenken, of het kan bij speelparadijs Kunstkot!

Informatie over tickets voor speelparadijs Kunstkot

Entree kost € 14,50 per kind (inclusief toegang tot alle activiteiten, chips en ranja). Begeleiders kunnen gratis naar binnen. Daarnaast kun je diverse opties toevoegen, zoals graffiti spuiten voor € 3,50 per kind. Let op: in verband met de voorbereidingen bij Kunstkot, is het belangrijk dat je je bezoek minimaal een dag van tevoren aankondigt.

Praktisch informatie over Kunstkot

Adres: Dr. Bosstraat 71, 9645 JH Veendam

Eten en drinken: Ranja en chips zijn bij de entreeprijs inbegrepen.

Openingstijden: Speelparadijs Kunstkot is geopend op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag, van 14.00 tot 17.00 uur. Daarnaast is het speelparadijs in de schoolvakanties dagelijks geopend op afspraak.

4. Natuurspeeltuin Oerrr (Groningen)

Is je kind gek op buitenspelen? Dan is Natuurspeeltuin Oerrr een ideaal uitje. Vlakbij de stad Groningen vind je een pareltje van een speelplek: Natuurspeeltuin Oerrr in Kardinge. Lekker klimmen over boomstammen, via grote stapstenen over het water springen en lekker spetteren bij de waterpomp; het kan hier allemaal. Fantastisch met mooi weer, waar misschien nog wel leuker als het een beetje regent. Wat is er nu leuker dan lekker smerig worden in de modder?

Voor wie is Natuurspeeltuin Oerrr geschikt

Vooral kinderen tot een jaar of 10 zullen zich hier uitstekend vermaken. Maar als jij oudere kinderen hebt die nog steeds graag buiten zijn, is dit park ook een prima plek. En als ouder mag je natuurlijk gewoon (stiekem) mee klauteren en spetteren. Heel mooi is dat dit ook een plek is die toegankelijk is voor kinderen met een beperking. Iedereen kan dus gezellig mee!

Informatie over tickets voor Natuurspeeltuin Oerrr

Weet je wat nou zo fijn is? De natuurspeeltuinen van Oerrr zijn gewoon gratis toegankelijk. Een kaartje kopen is dus niet nodig.

Praktische informatie over Natuurspeeltuin Oerrr Kardinge

Adres: Koerspad, 9735 AK Groningen

Eten en drinken: Je mag je eigen consumpties meenemen naar dit park. Er zijn genoeg leuke plekjes te vinden om na het rennen en ravotten lekker te gaan picknicken.

Openingstijden: Natuurspeeltuin Oerrr Kardinge is het hele jaar door geopend, van zonsopgang tot zonsondergang.

5. Ballorig Groningen

Is het vreselijk weer, maar heb je geen zin om de hele dag thuis te zitten? Dan is Ballorig in Groningen een uitkomst. In dit overdekte speelpark beleef je gegarandeerd een leuk dagje uit. Glijden van de grote glijbanen, duiken in het enorme ballenbad, of achter elkaar aanrennen in de gigantische apenkooi. Rode wangen en glinsterende oogjes: wat zullen die kids vanavond lekker slapen!

Voor wie is Ballorig Groningen geschikt?

De binnenspeeltuinen van Ballorig zijn het meest geschikt voor kinderen tot een jaar of 10. Voor kleintjes zijn er speciale speelplekken, waar ze rustig kunnen spelen zonder omvergegooid te worden door oudere kinderen. Die oudere kinderen vermaken zich prima in de grote speeltoestellen waar de speeltuin vol mee staat.

Informatie over tickets voor Ballorig Groningen

Voor kinderen van 2 tot en met 12 jaar betaal je € 12,50 per ticket. Ouders en begeleiders kunnen gratis naar binnen.

Praktische informatie over Ballorig Groningen

Adres: Bieskemaar 1, 9735 AE Groningen

Eten en drinken: Houd er rekening mee dat je geen eigen consumpties mee mag nemen naar Ballorig. Gelukkig hebben ze een prima horecagelegenheid, waar je heerlijke koffie, glutenvrij brood, in verantwoorde olie gefrituurde patat en nog veel meer kunt bestellen.

6. Monkey Town Groningen

Nog zo’n leuk indoor pretpark in Groningen: Monkey Town. In deze enorme indoor speeltuin kun je klimmen in grote speeltoestellen, van het hoogste punt naar beneden glijden en gewoon lekker al je energie kwijt. Een ideale plek voor kinderfeestjes, maar ook gewoon hee leuk om een dagje of middagje naar toe te gaan met het hele gezin. Terwijl je als ouder rustig op het terras zit, vermaken je kids zich prima!

Voor wie is Monkey Town Groningen geschikt?

Monkey Town Groningen is leuk voor kinderen tot een jaar of 12. Je vindt er geen enorme attracties, maar wel ontzettend veel leuke speeltoestellen. Ideaal wanneer het slecht weer is, maar tegelijkertijd vaak lekker rustig wanneer het heel mooi weer is. Zo hebben de kids alle ruimte om te spelen, te klauteren en te ravotten!

Informatie over tickets voor Monkey Town Groningen

Voor kinderen vanaf 2 jaar kost een kaartje bij Monkey Town Groningen € 7,95. Begeleiding (18+) betaalt geen entree, dus dat maakt dit best een voordelig uitje. Ook leuk: er is een speciaal peutertarief. Wanneer je op maandag tot en met vrijdag vóór 11.30 uur binnenkomt, betaal je voor je peuter maar € 4,95. Houd er wel rekening mee dat dit niet geldt in de schoolvakanties en op feestdagen. Parkeren is er altijd gratis.

Praktische informatie over Monkey Town Groningen

Adres: Peizerweg 74, 9727 AK Groningen

Eten en drinken: Je mag geen eigen consumpties meenemen naar Monkey Town. Gelukkig kun je er prima eten en drinken bestellen. Overigens mag je wel eigen consumpties meenemen wanneer je kind een voedselallergie heeft. Dan is het wel het verzoek om dat van tevoren even telefonisch te melden. Ook handig; er is een magnetron aanwezig om babyvoeding in op te warmen.

Openingstijden: Dit indoor speelparadijs is bijna dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Er zijn een paar uitzonderingen. Monkey Town Groningen is gesloten op:

  • Nieuwjaarsdag;
  • Koningsdag;
  • Bevrijdingsdag;
  • Eerste Kerstdag.

Deel deze blog