De 8 leukste pretparken in Spanje

Inhoud van deze blog

De meeste mensen gaan op vakantie naar Spanje vanwege het vaak lekkere weer. Heerlijk genieten van zon, zee en strand, wie wil dat nou niet! Maar wist je dat er nog een reden is om naar Spanje te vertrekken? Dit land staat namelijk vol met de leukste pretparken. Veel van die parken hebben daarbij ook nog eens allerlei leuke waterattracties. Lekker in de Spaanse zomer!

1. Marineland Catalunya

Marineland Catalunya is echt een waterpretpark. En er zijn niet alleen attracties. Er valt namelijk nog veel meer te zien. Bezoek bijvoorbeeld het dolfinarium, of het park met exotische vogels. Daarbij hoort ook nog een educatief centrum, dus je kunt er ook nog wat nieuws leren. Uitgekeken? Dan kun je los gaan op de vele waterglijbanen, zoals de Kamikaze en de Black Hole. Zeer recent is het park uitgebreid met de Magic Falls. Dit is een enorme, razendsnelle turboglijbaan, compleet met watervallen en scherpe bochten. Voor de jongere kinderen zijn er daarnaast volop andere, kleinere glijbanen, waardoor dit park echt een uitje is voor het hele gezin.

2. Park Tibidabo

Houd je van historie en van attracties? Neem dan zeker een kijkje in pretpark Tibidabo. Dit park ligt op een hoge heuvel vlakbij Barcelona. Bijzonder is dat het het oudste pretpark van Spanje is. Dit kinderparadijs bestaat namelijk al sinds 1899. In de loop der tijd is het park wel een aantal keren flink geüpdatet, maar verwacht in dit park geen baanbrekende, hi-tec attracties. Dat maakt het pretpark gelukkig niet minder leuk, want juist die all time favourites maken zo’n uitje vaak het leukst.

Dus stap in spannende attracties, waaronder een griezelig spookhuis (Hotel Krüger), in de Hurakan of in de Talaia. Je vindt er meer dan genoeg leuke attracties voor jong en oud. Dus ben je in de buurt van Barcelona? Dan is dit park echt de moeite waard. Al kom je er alleen maar om te genieten van het prachtige uitzicht over de stad!

3. Aquadiver

Nog zo’n leuk waterpark aan de oostkust van Spanje is Aquadiver, in het plaatsje Platja d’Aro. De belangrijkste reden om dit park te bezoeken is het grootste golfslagbad van heel Spanje. De overige attracties bestaan voornamelijk uit waterglijbanen, maar daar zitten zulke snelle exemplaren tussen dat ze weinig onderdoen voor een achtbaan. De Splash Mountain is hier een mooi voorbeeld van. Op deze glijbaan glijd je in een rubberbootje naar beneden, zo snel door de bochten dat je er telkens nét niet uitvliegt.

En ter afsluiting kom je met een grote plons in het water terecht. Ook in dit waterpark zijn er attracties die geschikt zijn voor het hele gezin, maar er is bijvoorbeeld ook een apart bad voor de wat jongere kinderen: de Kid’s Bay. Hier zijn ook heel veel glijbanen, maar deze zijn net wat geschikter voor de kleintjes. Zin in meer spanning en sensatie? Stap dan in de Aqua Rocket en laat je in een hoog tempo verticaal de glijbaan in lanceren!

4. PortAventura

Naar de toeristische plaats Salou hoef je niet alleen als je houdt van zon, strand en gezelligheid. Ook als achtbaanfanaat kun je er namelijk prima terecht. Vlakbij Salou ligt namelijk pretpark PortAventura, het grootste pretpark van Spanje. Dit park bestaat uit maar liefst zes verschillende werelden: China, México, Mediterránia, Polynesia, Far West en SésamoAventura en in alle werelden zijn spannende attracties te vinden. De Shambala bijvoorbeeld. Deze achtbaan is de hoogste hypercoaster van Europa. Of ben je meer een snelheidsduivel? Stap dan zeker een keer in de Furius Baco en laat je in 3 seconden wegschieten van 0 naar 135 kilometer per uur.

Ook de Dragon Khan is een achtbaan die je niet wilt missen als je houdt van extreem: deze heeft een indrukwekkende acht loopings! Houd wel rekening met flinke wachtrijen, zeker op de dagen met mooi weer. PortAventura is namelijk het best bezochte pretpark van heel Europa! En als je dan toch in Salou bent, kun je ook direct het naastgelegen waterpark bezoeken. Nog niet voldoende attracties gezien? Dan kun je direct door naar FerrariLand. Dit park opende zijn deuren in 2017 en is helemaal gewijd aan de wereld van de F1. De belangrijkste publiekstrekker hier is de Red Force, de snelste en hoogste achtbaan van Europa. Te weinig tijd om alle attracties in PortAventura en FerrariLand te bezoeken? Weet dan dat je een duoticket kunt kopen, waardoor je je bezoek over twee dagen kunt verspreiden.

5. Isla Mágica

Ook in de buurt van Sevilla weten ze hoe ze jong en oud kunnen vermaken: pretpark Isla Mágica staat garant voor een dag vol actie en plezier. Houd jij van het gevoel van gewichtloosheid? Stap dan in de Anaconda. Deze boomstam attractie heeft maar liefst drie vrije vallen, van 17, 8 en 9 meter lengte. Ook de achtbaan Jaguar is de moeite waard. Deze baan heeft een kurkentrekker en vijf lussen, waar je met een topsnelheid van 85 kilometer per uur doorheen raast. Isla Mágica bestaat overigens uit zes verschillende werelden, waarbij de 16e eeuw centraal staat. Ook bijzonder: het park is gebouwd op de locatie van de wereldtentoonstelling Expo ’92. Heb je het warm gekregen van al die spannende attracties? Loop dan door naar het naastgelegen waterpark voor de broodnodige verkoeling!

6. Siam Park

Ook op de Spaanse eilanden kun je attractieparken bezoeken. Zo kun je op Tenerife terecht in Siam Park. Dit park wordt door veel bezoekers omschreven als een van de beste waterparken van Spanje. Bijzonder is de sfeer van het park. Het park staat vol met Thaise gebouwen en is prachtig tropisch aangekleed, waardoor je je eerder in Azië dan in Spanje waant. Jonge kinderen zullen de Verloren Stad fantastisch vinden, want die staat vol met kleinere waterglijbanen en -toestellen. Oudere kinderen willen de Tower of Power niet missen. Op deze glijbaan start je bijna verticaal en vervolgens kom je ook nog eens door een haaienaquarium. Even genoeg spanning en sensatie gehad? Bekijk dan een van de vele shows, ga lekker uitrusten op het aangelegde strand, of doe een boottochtje over de Mai Thai river.

7. Dinópolis

Is jouw kind gek op actie én op dino’s? Dan zal hij of zij park Dinópolis in Teruel fantastisch vinden. Hier worden namelijk tentoonstellingen en attracties met elkaar gecombineerd. En dat betekent dat je er levensechte dino’s kunt bekijken, maar ook in een 4D simulator kunt stappen. Je kunt er zelfs een boottocht maken en ondertussen meer leren over de evolutie van de mens. Ook de T-rex show is indrukwekkend en zeker het bezoeken waard. Houd er wel rekening mee dat de meeste attracties in dit park vooral interessant zijn voor kinderen tot een jaar of 12. Toch kunnen ook oudere kinderen en volwassenen zich er prima vermaken, omdat er zo ontzettend veel te zien is.

8. Parque de Atracciones

Ben je op vakantie in de regio Madrid? Overweeg dan om ook een bezoekje te brengen aan het Parque de Atracciones. Al was het alleen maar voor een ritje in de bijzondere achtbaan, de Abismo. Op deze baan raas je met 100 kilometer per uur door inversies, heuvels en strakke bochten. De Abismo is niet de enige achtbaan in dit park, maar de overige achtbanen zijn vooral geschikt voor kinderen. Heel fijn is de afwisseling in attracties en shows. Je kunt eerst los gaan in de spannendste attracties en dan lekker relaxt een van de leuke shows gaan bekijken. Zo ben je hier zo een hele dag zoet!

Deel deze blog