Dit zijn de 8 leukste pretparken in Drenthe

Inhoud van deze blog

Wil jij naar een pretpark in Drenthe? Dan heb je keus genoeg! In deze provincie zijn namelijk heel wat pret- en speelparken te vinden. Pretparken zijn vaak een ideaal familie-uitje, waar voor ieder gezinslid wel wat leuks te vinden is. Een draaimolen voor de kleintjes, een spannende achtbaan voor de wat oudere kinderen. En durf je als ouder niet in al die enge attracties? ???? Dan is er in de meeste gevallen wel een fijn terrasje te vinden, waar je rustig op de rest van het gezin kan wachten. Dus, tijd om uit te gaan zoeken welke pretpark jullie favoriet is!

1. Plopsa Indoor Coevorden (Dalen)

Heb je zin in een bezoek aan een pretpark, maar is het slecht weer? Ook dan valt er op het gebied van pretparken in Drenthe gelukkig nog veel te beleven. In Coevorden vind je bijvoorbeeld Plopsa Indoor Coevorden. Dit speelpark staat vol met attracties gebaseerd op de figuren van Studio 100. Is je kleine fan van Kabouter Plop, Maya de Bij of K3? Breng dan een betoverend bezoekje aan dit park. Stap in de K3-zweefmolen, raas over de Wickie-baan of beleef spannende avonturen op de Scheve Schuit van Piet Piraat!

Voor wie is Plopsa Indoor Coevorden geschikt?

Dit speelpark is een uitje dat door iedere Studio 100-fan geweldig zal worden gevonden, wat je leeftijd ook is. Over het algemeen zijn de attracties wel het leukst voor kinderen van ongeveer 2 tot 12 jaar. Enorme achtbanen met loopings zal je hier niet vinden. Maar de Vliegende Fietsen (een uitvinding van Opa Fonkel van MegaMindy) en het K3-verkeerspark zijn voor de jongere kinderen net zo leuk!

Informatie over tickets voor Plopsa Indoor Coevorden

Tickets voor Plopsa Indoor kun je zowel aan de kassa als online kopen. Kindjes die kleiner zijn dan 85 centimeter mogen gratis naar binnen. Tot 1 meter lengte kost een ticket € 11,50. Vanaf 1 meter (dus ook volwassenen) betaal je € 21,50. Houd er ook rekening mee dat parkeren niet kosteloos is. Een uitrijkaart kost € 10,-.

> Bekijk hier alle actuele aanbiedingen op Plopsa Indoor Coevorden tickets

Praktische informatie over Plopsa Indoor Coevorden

Adres: Reindersdijk 57, 7751 SH Dalen

Eten en drinken: In dit pretpark zijn drie horecagelegenheden. Bij de Mega Mindy bar kun je terecht voor een snelle snack of wat drinken. Ben je een zoetekauw? Ga dan naar Wicky, en geniet van ijs en suikerspinnen. Ten slotte kun je bij het Ploprestaurant terecht voor wat uitgebreidere maaltijden, zoals een schnitzel- of hamburgermenu.

Openingstijden: Plopsa Indoor Coevorden is het hele jaar door geopend, maar de openingstijden kunnen per dag verschillen. Het is dus handig om dat te checken wanneer je je bezoek plant.

2. Attractiepark Sprookjeshof (Zuidlaren)

Was jij vroeger ook zo gek op sprookjes? Dan zal attractiepark Sprookjeshof in Zuidlaren een nostalgisch tripje zijn! Gelukkig is dit park verre van ouderwets. Je vindt er de leukste en spannende sprookjes in het sprookjesbos, maar je kinderen kunnen zich er ook heerlijk uitleven in bijvoorbeeld het indoor speelparadijs!

Voor wie is attractiepark Sprookjeshof geschikt?

Dit speelpark is geschikt voor kinderen tot ongeveer 10 jaar. De jongste kinderen zullen het sprookjesbos prachtig vinden. Daar komen 25 sprookjes tot leven. Dompel je onder in de wereld van Hans en Grietje, Doornroosje en de Smurfen! Ook de kinderboerderij is zeker met jongere kinderen een bezoekje waard. Daarnaast kunnen de kinderen zich uitleven in een grote buitenspeeltuin en een indoor speelparadijs. Met de leukste attractie voor het hele gezin: de familieschommel! Ook midgetgolf is leuk om te doen met het hele gezin. Wie slaat er een hole-in-one?

Informatie over tickets voor attractiepark Sprookjeshof

Tickets voor dit speelpark kun je aanschaffen via de website van de Sprookjeshof. Je kunt daar ook een datum voor je bezoek reserveren. Dat is verplicht, omdat er een maximum aantal bezoekers per dag binnengelaten kan worden. Tickets kosten € 9,95 per stuk. Kinderen tot 2 jaar kunnen gratis naar binnen.

Praktische informatie over attractiepark Sprookjeshof

Adres: Groningerstraat 10, 9471 AR Zuidlaren

Eten en drinken: Het is toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen naar dit park. Je kunt ook lekker eten in het Kabouter Klauter Kasteel self service restaurant. Daar kun je bijvoorbeeld pannenkoeken eten, maar ook terecht voor tosti’s en lekkere koffie.

Openingstijden: In het hoogseizoen en tijdens de schoolvakanties regio Noord is dit attractiepark dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Buiten het hoogseizoen is het park over het algemeen geopend op woensdag en vrijdag, van 12.00 tot 18.00 uur en op zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

3. Drouwenerzand attractiepark (Drouwen)

Wat Drouwenerzand attractiepark zo bijzonder maakt? Dit is een all inclusive speelpark en dat betekent dat je na binnenkomst niet alleen onbeperkt geniet van de attracties, maar ook van bijvoorbeeld broodjes, patat en softijs. Dit maakt het park een aantrekkelijke optie voor een voordelig dagje uit. Al is het maar de vraag hoe veel tijd de kinderen nog hebben om te eten en te drinken. Ze zullen het veel te druk hebben met rondjes in de achtbaan en het spookhuis!

Voor wie is Drouwenerzand attractiepark geschikt?

In dit park vind je voor elke leeftijd wel iets leuks! Houd je niet zo van snel en heftig? Dan rijd je lekker rond over de Oldtimerbaan, of bekijk je de dieren in de draaimolen. Zin in wat meer actie? In de Para Jump hang je op je kop. Of maak vaart in de supersnelle XLR7. Er is enorm veel te doen hier, maar tegelijkertijd is het een heel kleinschalig en overzichtelijk pretpark. Dat maakt het ook ideaal voor een kinderfeestje of schoolreisje!

Informatie over tickets voor Drouwenerzand attractiepark

Tickets voor Drouwenerzand kun je simpel en snel online bestellen. Reserveer een datum voor je bezoek en schaf je tickets aan. Handig; je kunt boeken voor een hele, maar ook voor een halve dag. Dagtickets kosten voor bezoekers vanaf 3 jaar gemiddeld € 14,25 per stuk. Voor een halve dag betaal je gemiddeld € 8,50.

Praktische informatie over Drouwenerzand attractiepark

Adres: Gasselterstraat 7, 9533 PC Drouwen

Eten en drinken: Zelf eten en drinken meenemen is eigenlijk niet nodig, omdat je in het park al van allerlei producten kunt genieten. Patat, snacks, drinken, softijs en fruit; het is allemaal bij de prijs inbegrepen!

Openingstijden: Wanneer je je tickets reserveert, krijg je direct naar voren wat de openingstijden voor het park zijn op de gereserveerde datum. Het park is bijna dagelijks geopend vanaf 10.00 uur, maar de sluitingstijd kan wisselen. Deze tijden kun je checken via de kalender.

4. Kabouterland Exloo (in Exloo)

Wie zegt dat kabouters niet bestaan? In het Drentse Exloo bestaan ze zeker! In dit Kabouterland kun je ronddwalen door een geheimzinnig konijnenhol en kabouters bespieden. Wie durft kan ook de trollengrot bezoeken. Ook het overdekte wandelpad is een aanrader. Onderweg kom je allerlei bijzondere planten en schattige exotische dieren tegen. Sfeervol bij een mysterieuze kasteelruïne, waar je ook nog lekker kunt klauteren op diverse speeltoestellen.

Voor wie is Kabouterland Exloo geschikt?

Dit speelpark is het leukst voor kinderen van ongeveer 2 tot 10 jaar. Maar zolang je in een beetje magie gelooft zal je je hier op iedere leeftijd kunnen vermaken! Om de kaboutertocht is een heel sprookje gebouwd over een magische kaboutersteen. Hierover kun je samen met je kind al lezen op de website van Kabouterland Exloo voorafgaand aan je bezoek. Zo maak je het tripje extra leuk!

Informatie over tickets voor Kabouterland Exloo

Tickets voor Kabouterland Exloo kun je alleen aan de kassa kopen, dus (nog) niet online. Per persoon betaal je € 8,50 en kinderen tot 2 jaar hebben gratis toegang. Extra voordelig is een combiticket, waarmee je zowel Kabouterland als speelpark Wonderwereld kunt bezoeken. Zo’n combiticket kun je aanschaffen voor € 12,50.

Praktische informatie over Kabouterland Exloo

Adres: Zuiderhoofdstraat 11, 7875 BW Exloo

Eten en drinken: Je kunt in dit park gezellig wat drinken en eten in de Kabouterie, een gezellig en sfeervol restaurantje. Mét speeltuintje naast de deur, dus je kunt je kinderen lekker laten klimmen en klauteren en ondertussen lekker rustig van een kopje koffie genieten. ????

Openingstijden:

 • In september 2020 is het park geopend van dinsdag tot en met zondag, van 10.00 tot 17.00 uur.
 • In oktober 2020 kun je er terecht op woensdag, zaterdag en zondag, van 10.00 tot 17.00 uur.
 • En tijdens de herfstvakantie (regio Noord) is het park dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
 • De actuele openingstijden worden op de website van Kabouterland regelmatig bijgewerkt.

5. Speel- en ijsboerderij de Drentse Koe (Ruinerwold)

Houd jouw kind ook zo van lekker buitenspelen? Dan is een bezoekje aan speel- en ijsboerderij de Drentse Koe zeker de moeite waard. Dit speelpark is bij een echt boerenbedrijf in Ruinerwold, waardoor er ook nog eens alle ruimte is om boerderijdieren te aaien of zelfs te kijken bij het melken van de koeien. Laat je kind als volleerd boer rondrijden op de speelgoedtrekkers of gewoon heerlijk springen op de trampoline of op warme dagen spelen bij de watertoestellen. En bij slecht weer kun je terecht in de indoor speeltuin in de ruime schuur. Dus regen zal de pret niet drukken!

Voor wie is speel- en ijsboerderij de Drentse Koe geschikt?

Deze speelplek is het leukst voor kinderen van ongeveer 2 tot 10 jaar. Als ouder of begeleider kun je heerlijk ontspannen op het terras of een van de zitplekken op het speelveld. De hele speeltuin is omheind, dus je kunt je kindje hier veilig laten spelen. Zin om zelf ook wat actiefs te doen? Een potje Boerenbiljart is altijd leuk!

Informatie over tickets voor de Drentse Koe

De Drentse Koe hanteert de volgende tarieven:

 • Kinderen tot en met 3 jaar – € 5,-
 • Kinderen van 4 tot en met 16 jaar – € 8,50
 • Volwassenen – € 3,50

Om het park te kunnen bezoeken dien je online te reserveren (reserveringskosten per gezelschap: € 1,-), in verband met een maximum aantal bezoekers. Parkeren is gratis.

Praktische informatie over speel- en ijsboerderij de Drentse Koe

Adres: Wolddijk 23, 7961 NA Ruinerwold

Eten en drinken: Houd er rekening mee dat zelf meenemen van consumpties niet is toegestaan. Gelukkig kun aan de balie van de ijsboerderij allerlei lekkers bestellen. Koffie, fris, maar ook wijn, hapjes, broodjes en diverse menu’s.

Openingstijden: Tijdens het zomerseizoen (van 14 februari tot 25 oktober 2020) is de boerderij de hele week geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Tijdens het winterseizoen (van 26 oktober 2020 tot 19 februari 2021) kun je er terecht op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag, van 10.00 tot 18.00 uur.

6. Rijk der Kabouters (Eext)

Drenthe is echt flink bevolkt met kabouters. Niet alleen in Exloo kun je die kleine wezentjes vinden (bij Kabouterland), maar ook Eext kun je ze tegen het lijf lopen! Kom mee naar het kabouterbos in het Rijk der kabouters en met een beetje geluk zie je daar een paar van de honderden kabouters die daar wonen en werken. Maar pas op! Er wonen ook trollen in het bos. Na de wandeling door het bos kun je lekker spelen in de speeltuin, rondrijden op de skelters of een potje kaboutergolf spelen.

Voor wie is het Rijk der kabouters geschikt?

Dit overzichtelijke park is het leukst voor jongere kinderen. Tot een jaar of 8 zal je je kind hier echt een plezier mee kunnen doen. Op die leeftijd is het allemaal nog best wel spannend (zouden die kabouters écht bestaan?), waardoor jullie bezoekje echt iets magisch krijgt. En lekker klimmen en klauteren is natuurlijk altijd goed!

Informatie over tickets voor het Rijk der kabouters

Een kaartje voor het Rijk der kabouters kost € 8,50 per persoon. Kinderen tot 1 jaar mogen gratis naar binnen. Wil je het park vaker bezoeken? Dan is een abonnement voordeliger. Dat kost € 15,50 per persoon per seizoen.

Praktische informatie over het Rijk der kabouters

Adres: Gieterstraat 20, 9463 PX Eext

Eten en drinken: Bij de Kabouterhut in het park is er een buiten- en binnenterras. Daar kun je terecht om wat te drinken of een klein gerecht te bestellen, zoals een tosti of poffertjes. Een leuke afsluiter van een bezoek aan het park!

Openingstijden: Het Rijk der kabouters is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 16.00 uur.

7. Binnenspeeltuin Tippedoki (Grolloo)

In het mooie Drentse Grolloo is een unieke binnenspeeltuin gevestigd. In Tippedoki kunnen je kids klimmen en klauteren in een 10 meter hoge klimjungle. Klim van boomhut naar boomhut over spannende touwbruggen, of klim helemaal naar de top van de klimboom!

Voor wie is binnenspeeltuin Tippedoki geschikt?

Deze binnenspeeltuin is leuk voor kinderen van ongeveer 2 tot 10 jaar. Heel prettig is dat er apart gedeelte is voor kinderen tot en met 5 jaar. Zij kunnen dus ook ongestoord spelen, zonder omver te worden gelopen door oudere kinderen. Die oudere kinderen vermaken zich prima in het andere deel dat vol staat met uitdagingen.

> Informatie over tickets voor binnenspeeltuin Tippedoki

Op zoek naar een fijn geprijsd uitje? Dan is Tippedoki zeker een kanshebber. Een ticket voor kinderen kost € 5,- en volwassenen mogen gratis naar binnen!

Praktische informatie over binnenspeeltuin Tippedoki

Adres: De Pol 15, 9444 XE Grolloo

Eten en drinken: Bij het verkooppunt in binnenspeeltuin Tippedoki kun je drinken bestellen, maar ook koek, snoep, ijs, broodjes en zelfs kleine gerechten. In het laagseizoen zit daarnaast onbeperkt ranja inbegrepen in de prijs.

Openingstijden:

 • Maandag tot en met donderdag: 8.45 – 17.00 uur
 • Vrijdag: 8.45 tot 19.00 uur
 • Zaterdag: 10.00 tot 19.00 uur
 • Zondag: 10.00 tot 17.00 uur

8. Zippa Zebra Funjungle (Hoogeveen)

In Hoogeveen, centraal gelegen in de provincie Drenthe, kunnen de kinderen heerlijk spelen in Zippa Zebra funjungle. Deze indoor speelplek staat vol met leuke speeltoestellen. Klimmen in de apenkooi, springen op de trampoline, dollen in de ballenbak of met een sleetje van de glijbaan af; het kan hier allemaal!

Voor wie is Zippa Zebra funjungle geschikt?

Kinderen tot een jaar of 12 kunnen zich bij Zippa Zebra prima een dagje vermaken. Oudere kinderen waarderen de trampolines en de voetbalkooi. Jongere kinderen kunnen naar hartenlust klimmen en klauteren. Er is een apart kleutergedeelte, waar je kleine rustig kan spelen zonder last te hebben van oudere kinderen.

Informatie over tickets voor Zippa Zebra funjungle

Een ticket kost € 8,-. Heel fijn: ouders en begeleiders mogen kosteloos naar binnen. En ook parkeren kun je gewoon gratis op het grote parkeerterrein voor de deur.

Praktische informatie over Zippa Zebra funjungle

Adres: Groenewegenstraat 21, 7901 ED Hoogeveen

Eten en drinken: Houd er rekening mee dat het niet is toegestaan om zelf eten en drinken mee te nemen bij Zippa Zebra funjungle. Voor ranja, broodjes, patat en snacks kun je gelukkig prima terecht bij het horecapunt.

Openingstijden:

 • Maandag – Gesloten
 • Dinsdag – Gesloten
 • Woensdag – 10.00 tot 18.00 uur
 • Donderdag – Gesloten
 • Vrijdag – 10.00 tot 18.00 uur
 • Zaterdag – 10.00 tot 18.00 uur
 • Zondag – 10.00 tot 18.00 uur

Tijdens de schoolvakanties regio Noord is Zippa Zebra ook de meeste dagen geopend, met uitzondering van 1e paasdag, 1e pinksterdag, 1e kerstdag, Koningsdag, oudejaarsdag en nieuwjaarsdag.

Deel deze blog