Dit zijn de leukste 7 pretparken in Limburg

Inhoud van deze blog

Ook in Limburg zijn er verschillende pretparken voor het gehele gezin. De provincie zelf kent twee echte pretparken, namelijk Toverland en de Valkenier, maar kent daarnaast nog andere interessante plekken waar jij met je gezin een leuke dag kan beleven. Wij hebben de leukste 9 uitjes waaronder pretparken, avonturenparken en speelparken voor jou op een rijtje gezet.

We geven per locatie inzicht wat je er precies kan doen, aan welke prijs je moet denken voor een ticket en overige praktische en bruikbare informatie. Heb jij al zin in je bezoek aan een pretpark in Limburg?

1. Toverland in Sevenum

Toverland gelegen in het Limburgse plaatsje Sevenum bestaat sinds 2001. Het pretpark kan worden beschouwd als een echt themapark. Zo waan je je in 6 verschillende magische werelden boordevol met attracties. De attracties zijn zowel buiten als binnen, dit maakt het pretpark tijdens een slechte en/of koude dag nog steeds geschikt als een leuke dagbesteding. Toverland is ook van de weinige pretparken die 365 dagen in het jaar geopend is.

Voor wie is Toverland geschikt?

Binnen het pretpark is goed rekening gehouden met de verschillende type bezoekers. Zo kom je als waaghals aan je trekken door maar liefst 5 verschillende achtbanen. Voor de mindere waaghals en de kleinere bezoekers zijn er gelukkig meer dan voldoende attracties.

Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Zo is er een indoor speeltuin, met gave speeltoestellen in thema. Nogmaals dit pretpark leent zich voor het gehele gezin.

Toverland de wereld van magie is inmiddels een gevestigde naam als pretpark. Het is daarom ook een ware concurrent van de grotere pretparken in Nederland. De nominatie voor het leukste uitje in 2021 ANWB lijkt dan ook meer dan terecht.

Tickets voor Toverland

Wanneer je besluit om Toverland te bezoeken, dan wordt aangeraden om je tickets online te bestellen. Online ontvang je namelijk meer korting, dan wanneer je besluit om aan de kassa een ticket te kopen.

Online je tickets bestellen via de website van Toverland levert je korting op. Wanneer je besluit om 7 dagen voor je bezoek je tickets te bestellen, dan ontvang je per ticket een early bird korting van maar liefst € 7 euro.

De prijzen van tickets kunnen variëren per seizoen, welke lengte een persoon heeft of wanneer iemand 60+ is. Kinderen onder de 90 cm mogen gratis het pretpark naar binnen.

> Vind hier alle Toverland aanbiedingen en betaal nooit te veel voor je tickets!

Prijzen voor Tickets van Toverland

Online zijn er verschillende prijzen te vinden voor Toverland tickets. Wij weten dat dagtickets.nl vaak onder de prijs zit van een online ticket bij Toverland zelf.

Onderstaande overzicht geeft je meer inzicht in de ticketprijzen. Goed om te weten is dat wij deze met regelmaat op onze website bijwerken, maar wij adviseren altijd om naar de meest actuele ticketprijzen te kijken.

Lenteseizoen

 • Volwassenen groter dan 140 cm – € 33,-
 • Kinderen van 90 cm t/m 140 cm – € 23,50,-
 • Kinderen van 90 cm t/m 140 cm – € 28,50,-

Zomerseizoen

 • Volwassenen groter dan 140 cm – € 36,-
 • Kinderen van 90 cm t/m 140 cm – € 25,-
 • Kinderen van 90 cm t/m 140 cm – € 30,-

Praktische informatie over Toverland

Locatie: Attractiepark Toverland, Toverlaan 2, 5975 MR in Sevenum

Eten en drinken: Het is toegestaan om eigen eten mee te nemen, maar ook op het park 9 restaurants waar je terecht kan.

Openingstijden: vanaf 10.00 t/m 18.00 of 21.00 (afhankelijk van het seizoen en welke dag)

Nooit meer een korting op jouw favoriete pretpark missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

2. Pretpark de Valkenier

Familie Pretpark de Valkenier ligt in heuvelachtige gebied bij Valkenburg a/d Geul. Het pretpark uit 1934 omschrijft zichzelf als het voordeligste pretpark van Europa. Dit komt goed uit wanneer je er niet een te dure dag van wilt maken.

Het pretpark zelf beschikt over attracties die je ook in andere pretparken tegenkomt. Zo is er een achtbaan, waterglijbaan en een reuzenrad.

Ook zijn er veel speeltoestellen en kermisattracties aanwezig. Ik denk dat de naam pretpark daarom niet helemaal recht doet aan wat de Valkenier precies is. Het is namelijk een grote speeltuin met een aantal pretparkattracties. In totaal telt het pretpark 21 verschillende attracties die je kan bezoeken.

Voor wie is het Pretpark de Valkenier geschikt?

Het pretpark heeft een duidelijk focus op de jongere bezoeker. De attracties zijn geschikt voor een leeftijd t/m 12 jaar. Uiteraard mag je als volwassene ook meegaan in de attracties.

Tickets voor Pretpark de Valkenier

Ticket zijn verkrijgbaar aan de kassa en online. Wanneer je online via de website van Pretpark de Valkenier besteld, dan ontvang rond de 3% korting per ticket. De onderstaande ticketprijzen worden gehanteerd.

 • Kinderen t/m 1 jaar mogen gratis het pretpark binnen
 • Kinderen vanaf 2 en 18 jaar betaal je online €14,95
 • Volwassen tickets bedragen online €14,95
 • 60+ tickets zijn online verkrijgbaar vanaf € 6,50

Praktische informatie over Pretpark de Valkenier

Locatie: Pretpark de Valkenier, Koningswinkelstraat 53, 6301 WH Valkenburg

Eten en drinken: Het is toegestaan om eigen eten mee te nemen. De opties qua eten op het park zelf zijn redelijk ongezond.

Openingstijden: vanaf 10.00 t/m 17.00

Nooit meer een korting op jouw favoriete pretpark missen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

3. Kinderstad in Heerlen

Kinderstad Heerlen is een klein overdekt pretpark met diverse attracties voor kinderen. Het indoor speelpark is voor kinderen tot en met 12 jaar en is het gehele jaar geopend.

Het park beschikt over twee achtbanen, een wildwaterbaan, luchtkussen, trampolines en achtbanen. Niet alle attracties zijn geschikt voor alle leeftijden. Goed om hier als ouder goed op te letten, voordat je ontspannen een momentje voor jezelf pakt. Kinderen jonger dan 3 jaar mogen alleen gebruik maken van de trampoline, vulkaan, luchtkussen en de ballenbak.

Tickets voor Kinderstad Heerlen

Een kaartje voor Kinderstad Heerlen koop je aan de kassa. De ticketprijzen variëren per leeftijd.

 • Kinderen tussen de 0 tot 2 jaar mogen gratis naar binnen
 • Vanaf 2 jaar is een tickets € 12,-
 • Ben je 65+ dan betaal je € 10,-

Praktische informatie over Kinderstad Heerlen Heerlen

Locatie: Parallelweg 4, 6411 ND in Heerlen

Eten en drinken: Kinderstad Heerlen beschikt voor een cafetaria, maar het is ook toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen.

Openingstijden: Het gehele jaar van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 18.00

4. Avonturenpark Valdeludo in Echt

Niet helemaal een pretpark, maar zeker noemenswaardig voor de provincie Limburg is het Avonturenpark Valdeludo. Het park beschrijft zich al een uit de hand gelopen speeltuin en inderdaad niets in minder waar.

Midden in de natuur zijn er verschillende speeltoestellen als een klimmuur, het huttenbouwbos en de speelrivier. Verder telt het avonturenpark ook verschillende activiteiten, namelijk: outdoor lasergamen, mini jeep parcour, een hoogte parcour en een bungee trampoline.

Voor wie is het Avonturenpark Valdeludo geschikt?

Voor kinderen vanaf 4 jaar. De attracties zijn wat avontuurlijker en simpelweg nog niet geschikt voor de allerkleinsten.

Tickets voor het Avonturenpark Valdeludo

Het pretpark hanteert verschillende prijzen voor de tickets. Hieronder overzichtelijk de verschillende online tickets met bijbehorende prijzen.

 • Reguliere ticket (zonder lunch en ijsje) €9,95
 • All-in ticket (koffie, thee, ranja, fris, tosti en een ijsje € 19,50,-

Praktische informatie over Avonturenpark Valdeludo

Locatie: Bandertlaan 9, 6101 NL, in Echt

Eten en drinken: Eigen eten drinken meenemen is toegestaan. Ook is er een horecavoorziening op het park.

Openingstijden: variëren van 10.00 of 11.00 t/m 18.00

5. Monkey Town in Heerlen

De indoor speeltuinen van Monkey Town zijn in heel Nederland bekend. Op een regenachtige dag is Monkey Town in Heerlen ideaal voor jonge kinderen die graag willen spelen.

Monkey Town Heerlen beschikt over een speelparadijs waar kinderen kunnen klimmen, kruipen en klauteren. Daarnaast zijn er verschillende glijbanen, is er een klimtoren, een grote ballenbak en kunnen kinderen bouwen met grote blokken.

Voor peuters is de peuterzone ingericht. Hier mogen alleen kinderen tot en met 4 jaar naar binnen.

Tickets voor Monkey Town Heerlen

Een toegangskaartje zijn er in twee categorieën. Kinderen tot 4 jaar is entree € 4,95. Voor kinderen boven de 4 zijn de kosten voor een kaartje € 7,95

Praktische informatie over Monkey Town Heerlen

Locatie: Stadionbaan 50, 6416 CS in Heerlen

Eten en drinken: Het is niet toegestaan om eigen eten en drinken mee te nemen Monkey Town. Wel heeft elke Monkey Town zijn eigen cafetaria waar mensen eten en drinken kunnen bestellen.

Openingstijden: variëren van 09.00 of 10.00 t/m 18.00

6. Speelpark Klein Zwitserland

Het Speelpark Klein Zwitserland gelegen in tegelen is een begrip in Limburg. Al meer dan 80 jaar weet dit park jong en oud te vermaken. Het is daarmee ook een van de oudste speelparken van Europa.

Het park heeft een gezonde mix van moderne en spannende speeltoestel. Ook is goed nagedacht over de verschillende leeftijdscategorieen.

In het kleuterland kunnen de kleine bezoekers los op de verschillende klimelementen, schommels en glijbanen.

Ook is er een piratenland (aaaargh). Geheel in thema kunnen de kids hier klimmen op torens, van een gave kabelbaan, het klimmen door een kanon. Er gaan zelf de geruchten dat er op het piratenland een schat ligt verstopt.

Heb je zin om te zwemmen dan kan dit in het buitenzwembad met aangrenzende Alpenweide.

Ook is er een avonturenbos waar kinderen hutten mogen bouwen, op ontdekkingsreis gaan of waar je kan spelen in grootste zandbak van Nederland.

Voor wie is Speelpark Klein Zwitserland geschikt?

Het pretpark is geschikt voor het hele gezin. Kinderen tot 12 jaar hebben een leuke afwisseling activiteiten in dit speelpark. Ook voor ouders/verzorgers is er voldoende te doen. Denk hierbij aan zwemmen en ook is er een midgetgolfbaan aanwezig.

Tickets voor Speelpark Klein Zwitserland

Toegang tot het speelpark bedraagt € 6,50 p.p. Dit is exclusief het midgetgolfen, hier dient namelijk een additionele prijs van ook van € 6,50 voor te worden betaald. Bekijk hier alle actuele ticketprijzen van het Speelpark. Je dient voorafgaand aan je bezoek je tickets te reserveren.

Praktische informatie over Speelland Geleen

Locatie: Verlengde Trappistenweg 35, 5932 ND in Tegelen

Eten en drinken: Je mag zelf eten en drinken meenemen. Ook is het mogelijk om in het speelpark eten en drinken te kopen.

Openingstijden: Maandag t/m zondag van 10.00 tot 18.00.

Deel deze blog