Dit zijn de 7 leukste pretparken in Zuid-Holland

Inhoud van deze blog

Een pretpark in Zuid-Holland kan een leuk uitje voor het hele gezin zijn. Dan is het alleen wel belangrijk dat er activiteiten en attracties te vinden zijn die alle gezinsleden aanspreken. Een peuter gaat nu eenmaal liever in de draaimolen, terwijl een 12-jarige juist die spannende achtbaan in wil. Als ouder kan het best lastig zijn om een geschikt uitje te vinden. Wil je graag naar een pretpark in Zuid-Holland? Bekijk dan onderstaande 7 leuke speel- en pretparken eens. Wedden dat jullie ideale uitje ertussen staat?

1. Duinrell en Tikibad (Wassenaar)

Wil je een dagje pretpark combineren met een bezoek aan een tropisch zwemparadijs? Dan ben je in Duinrell aan het goede adres! Oudere kinderen zullen bijvoorbeeld gek zijn op de Mad Mill, een gigantische attractie die rond zijn eigen as draait. Heb jij niet zo’n sterke maag? Stap dan in de waterachtbaan, of in de Dragonfly. Deze achtbaan is geschikt voor de hele familie. Daarnaast kun je in Duinrell diverse shows en voorstellingen zien en is er zelfs in de winter genoeg te doen! Heb je nog tijd over? Bezoek dan het Tikibad. Dit grootste waterpark van de hele Benelux staat al meer dan 35 jaar garant voor een onvergetelijk dagje weg!

Voor wie is dit pretpark geschikt?

Dit pretpark is leuk voor zowel jongere als wat oudere kinderen. Houd er wel rekening mee dat je voor sommige attracties minimaal 1,20 of zelfs 1,40 meter moet zijn. Als jouw durfal nog wat kleiner is kan dat frustrerend zijn! Gelukkig valt er ook voor de kleinere kinderen genoeg leuks te doen.

Informatie over tickets voor Duinrell en Tikibad

Tickets voor Duinrell bestel je al voor een vanaf prijs van € 25,00. Een combi-ticket Duinrell en Tikibad is te koop vanaf € 32,50.

> Bekijk hier alle actuele aanbiedingen op Duinrell tickets

Praktische informatie over Duinrell en het Tikibad

Adres: Duinrell 1, 2242 JP Wassenaar

Eten en drinken: Je kunt je eigen eten en drinken meenemen, maar ook in het park en in het zwembad kun je hiervoor prima terecht. Jongere kinderen zullen het pannenkoekenrestaurant super vinden. Heel grappig is La Banana, waar je geglazuurd fruit kunt krijgen met verschillende toppings.

Openingstijden: In de zomer is het attractiepark dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur en het Tikibad van 10.00 tot 22.00 uur. Kijk voor de actuele openingstijden in de winter op de website van het pretpark.

2. Avonturenboerderij Molenwaard (Groot-Ammers)

Op zoek naar een kleinschalig pretpark in Zuid-Holland, waar je kindjes veilig kunnen spelen en ravotten? Kom dan naar Avonturenboerderij Molenwaard en beleef samen het Hollandse landleven. Ooit een koe gemolken? Op een tractor of pony gereden? Of verdwaald in een wilgendoolhof? Bij deze avonturenboerderij kan dat allemaal.

Voor wie is Avonturenboerderij Molenwaard geschikt?

Dit speelpark is vooral geschikt voor kinderen tot ongeveer 8 jaar. Wat is er voor hen nou leuker dan allerlei activiteiten te kunnen ondernemen, en daarna ook nog eens echt boerderijdiploma te ontvangen? Daarnaast zijn er ook nog diverse leuke, educatieve shows te bekijken. Is je kindje van van tv-idolen Fien & Teun? Kom dan zeker langs!

Informatie over tickets voor Avonturenboerderij Molenwaard

Tickets voor dit speelpark kun je momenteel alleen online aanschaffen. Kinderen tot 2 jaar kunnen gratis naar binnen. Oudere kinderen én volwassen betalen € 19,50 voor een dagticket. Kom je met de auto naar dit park in Groot-Ammers? Houd er dan rekening mee dat je ook een parkeerticket voor €8,50 nodig hebt voor de parkeerplaats.

Praktische informatie over Avonturenboerderij Molenwaard

Adres: Wilgenweg 3, 2964 AM Groot-Ammers

Eten en drinken: Je mag je eigen eten en drinken meenemen, om lekker te picknicken in het park. Maar bij deze boerderij kun je ook prima terecht voor de heerlijkste streekproducten. In Eeterij Molenzicht worden bijvoorbeeld heerlijke boerentosti’s geserveerd!

Openingstijden:

Voorplein: geopend van 10:00 tot 18:00 of 18:30 uur.

Park: geopend van 10:00 tot 17:00 of 18:00 uur.

De sluitingstijden zijn afhankelijk van het weer. Controleer daarom altijd de meest actuele openingstijden om verrassingen te voorkomen.

Bespaartip van de redactie

3. Familiepark Drievliet (Den Haag)

Ooit gehoord van de Lol Atol? Klinkt exotisch, maar ligt gewoon in Nederland. Om nog preciezer te zijn: in Den Haag, in familiepark Drievliet. Lol Atol is een fantastische speelplek voor de allerkleinsten. Maar ook voor oudere kinderen en volwassenen valt er genoeg te beleven in dit pretpark. Wacht dacht je van het 5D theater, of de spannende Formule-X. Deze topattractie is de eerste X-car Launch Coaster in de hele wereld. Binnen 2 seconden schiet van je van 0 naar 70 kilometer per uur. Die looping en kurk die daarna volgen kom je zeker niet door zonder te gillen!

Voor wie is familiepark Drievliet geschikt?

Dit gezellige pretpark in Zuid-Holland is geschikt voor de hele familie. Dat maakt het een ideaal dagje uit! Duik met de hele familie het doolhof of de grappige Lachgrot in. En terwijl de jongste kinderen zich vermaken in de Duikeltuin en de Zingende Stal, vermaken de oudere zich in de super spannende Kopermijn of de Kwal.

Informatie over tickets voor familiepark Drievliet

Kaartjes voor dit familiepark kun je online bestellen. Kinderen die korter zijn dan 1 meter kunnen gratis naar binnen. Voor iedereen langer dan 1 meter betaal je online € 29,50 per ticket. Ben je 55+? Dan betaal je slechts € 23,-.

Praktische informatie

Adres: Laan van ’s-Gravenmade 81, 2495 BD Den Haag
Eten en drinken: Je kunt zelf eten en drinken meenemen, maar in het park kun je ook bij diverse horecapunten terecht.
Openingstijden: Familiepark Drievliet is in juni ieder weekend open. Van 1 juli tot en met 30 augustus is het park dagelijks geopend, van 10.00 uur tot maximaal 18.00 uur. Het is aan te raden om op de website van het park de actuele sluitingstijd te checken. Verder is het park in de weekenden van september en oktober open, op Prinsjesdag en in de herfstvakantie (14, 17 tot en met 25 oktober).

4. Plaswijckpark (Rotterdam)

Het commentaar van een willekeurige bezoeker van het Plaswijckpark: ‘Een mega tof park!’. Dit park in Rotterdam is misschien niet zo bekend als grotere pretparken, maar dat maakt een bezoekje niet minder leuk. De combinatie van dieren en attracties is een schot in de roos als je uitje zoekt dat vooral jonge kinderen zal aanspreken. Het park is opgedeeld in een aantal ‘werelden’. Zo is Speelwijck de beste plek om lekker te ravotten. In Dierenwijck bewonder je alpaca’s, oehoe’s en apen. En in Wandelwijck kun je heerlijk relaxen.

Voor wie is Plaswijckpark geschikt?

Doordat je er zo veel verschillende dingen kunt doen, is dit een ideaal park voor het hele gezin. Vooral jongere kinderen zullen zich de hele dag kunnen vermaken in de vele speeltuinen. Met oudere kinderen kun je de dieren bezoeken, rondwandelen en gezellig picknicken in dit ruim opgezette park.

Informatie over tickets voor Plaswijckpark

Tickets voor dit speelpark kun je online boeken. Kinderen tot twee jaar mogen gratis naar binnen. Oudere kinderen en volwassenen betalen € 15,95.

Praktische informatie familiepark Plaswijckpark

Adres: Ringdijk 20, 3053 KS Rotterdam

Eten en drinken: Eten en drinken mag je gewoon zelf meenemen. Bij mooi weer kun je heerlijk picknicken in het park. Heb je zelf niets meegenomen? Geen probleem! In het restaurant van het park kun je genieten van heerlijke gerechten.

Openingstijden:

Het park is van 31 maart t/m 12 juli 2024 elke dag geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Het is wel raadzaam om te kijken naar de agenda van Plaswijckpark, hierin laten ze namelijk zien hoe druk het precies wordt. Zo voorkom je verassingen. 

Houd er rekening mee dat er voor de rondvaartboot en de vlottenvaart afwijkende openingstijden kunnen gelden.

5. Madurodam (Den Haag)

Grote kans dat je als kind ooit al in dit pretpark bent geweest: het miniatuurpark bestaat al meer dan 60 jaar. Maar dat wil niet zeggen dat de tijd er stil heeft gestaan! Het park wordt regelmatig uitgebreid met leuke nieuwe attracties. Heel interessant is bijvoorbeeld de indoor attractie Nieuw Amsterdam, waar je je onderdompelt in het leven in de 17e eeuw. Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en een uitdagende manier om niet alleen plezier te maken, maar tussendoor ook nog wat over de geschiedenis van Nederland te leren!

Voor wie is Madurodam geschikt?

Het bekijken van al die miniatuurgebouwen is vooral voor wat oudere kinderen erg leuk. Maar ook jongere kinderen kunnen zich tegenwoordig prima een dagje vermaken in dit speelpark. Er zijn namelijk ook diverse plekken waar ze gewoon lekker kunnen spelen. Je kunt er in de attractie ‘Zo groot is Oranje’ zelfs een balletje trappen en zelf ervaren hoe het is om kampioen te worden!

Informatie over tickets voor Madurodam

Online kost een ticket in 2024 voor bezoekers vanaf 3 jaar € 22,50. Koop je een ticket aan de kassa, dan kost dit ticket € 24,50. Gelukkig werkt Madurodam samen met verschillende partners, zoals de ANWB en de Postcode Loterij, om extra korting te bieden. Wij hebben de belangrijkste kortingsacties voor je verzameld en samengevoegd op de onderstaande pagina.

> Bekijk hier alle actuele aanbiedingen op Madurodam tickets

Praktische informatie Madurodam

Adres: George Maduroplein 1, 2584 RZ Den Haag

Eten en drinken: Je kunt zelf eten en drinken meenemen naar Madurodam, maar dat hoeft niet. Je kunt er namelijk ook prima eten in restaurant Taste of Holland, of lekker wat drinken in het Panorama Café.

Openingstijden:

Het park hanteert variërende openingstijden, die eenvoudig samen te vatten zijn. Het park opent zijn deuren om 09:00 of 10:00 uur en sluit om 17:00 of 18:00 uur.

6. Avonturenstad de Bubbeljungle (Leiderdorp)

Een pretpark met de naam Bubbeljungle móet toch wel superleuk zijn? Nou, dat klopt zeker! Je kids zullen in dit speelpark in Leiderdorp een fantastisch uitje hebben. De echte durfals gaan het klimpark in, of spelen een stoer potje lasergame in het riool van de Bubbeljungle. De Speelstad staat vol met gave attracties, zoals de powertower en Pinguinrace. Ook leuk om te doen met het hele gezin: Golf in the Dark. Wie gaat er winnen?

Voor wie is Avonturenstad de Bubbeljungle geschikt?

Kinderen tot een jaar of 12 zullen zich prima vermaken in deze avonturenstad. Terwijl de kleintjes kunnen spelen in de peuter- en dreumeshoeken, vermaken oudere kids zich op de trampolines en in de Bubbelcars.

Informatie over tickets voor Avonturenstad de Bubbeljungle

In 2024 hanteert Avonturenstad de Bubbeljungle de volgende prijzen:

 • Peuters (1 t/m 3 jaar): € 8,75
 • Kinderen (4 t/m 12 jaar): € 10,25
 • Volwassenen: Mogen gratis naar binnen

Praktische informatie over Avonturenstad de Bubbeljungle

Adres: Vlasbaan 7, 2352 AH Leiderdorp

Eten en drinken: Houd er rekening mee dat het meenemen van eigen eten en drinken in dit park niet is toegestaan. Aan de bar in de Bubbeljungle kun je gelukkig prima wat bestellen.

Openingstijden:

 • Speelstad: dagelijks van 8.45 tot 18.15 uur (in het weekend vanaf 9.45 uur);
 • Golf in the Dark: doordeweeks van 8.45 tot 19.00, in het weekend van 9.45 tot 20.00 uur;
 • Klimpark: woensdag van 12.30 tot 17.00 uur en in het weekend van 11.30 tot 17.00 uur;
 • Lasergames: doordeweeks van 10.00 tot 17.00 uur, in het weekend 11.00 tot 17.00 uur.

7. Archeon (Alphen aan de Rijn)

Leren en spelen tegelijk? Dat gaat zeker lukken in het bijzondere pretpark Archeon, in Alphen aan de Rijn. Hier beleef je de geschiedenis van Nederland. Ontdek herbergen, tempels, gildenwoningen en poorten uit vervlogen tijden. Alle reconstructies worden bewoond door zogeheten Archeontolken, die je laten kennismaken met oude gebruiken en leefgewoontes. Zo ontdek je op interactieve wijze de prehistorie, Romeinse Tijd en Middeleeuwen!

Voor wie is Archeon geschikt?

Archeon is echt een park voor wat oudere kinderen. Kinderen vanaf een jaar of 4 zullen genieten van een interactief programma, dat er dagelijks anders uitziet. Maak bijvoorbeeld zelf een Romeinse helm, ga kanovaren in een boomstam of leer boogschieten!

Informatie over tickets voor Archeon

Alle bovengenoemde prijzen zijn geldig van 2 mei 2024 tot en met 31 oktober 2024.

 • Entree kinderen (4-9 jaar): Online prijs €21,90 (normale prijs €22,50)
 • Entree volwassenen (vanaf 10 jaar): Online prijs €24,90 (normale prijs €25,50)
 • Entree senioren (65+): Online prijs €22,90 (normale prijs €23,50)
 • Parkeermunt: €12,50 per ticket, inclusief €0,40 voor CO2-compensatie via Trees for All

Praktische informatie over Archeon

Adres: Archeonlaan 1, 2408 ZB Alphen aan de Rijn

Eten en drinken: Je mag je eigen eten en drinken meenemen naar dit park, maar nog leuker is het natuurlijk om er te eten in een van de bijzondere restaurants. Geniet bijvoorbeeld van een heerlijke soep in de Romeinse Herberg, of van een middeleeuwse pannenkoek in Het Klooster.

Openingstijden:

 • April/Mei: Dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur tijdens de meivakantie en op gebruikelijke dagen in mei. Op doordeweekse dagen na de meivakantie tot 16:00 uur, met uitzondering van speciale openingsdagen voor schoolreizen.
 • Juni: Geopend van woensdag tot zondag van 10:00 tot 17:00 uur, en op donderdag en vrijdag tot 16:00 uur. Dinsdagen zijn gereserveerd voor schoolreizen.
 • Juli & Augustus: Dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur vanaf 6 juli, met uitzondering van enkele maandagen wanneer het park gesloten is. Eerder in juli, aangepaste openingstijden door schoolreizen.
 • September & Oktober: Geopend van woensdag tot zondag van 10:00 tot 17:00 uur, en op donderdag en vrijdag tot 16:00 uur. Dinsdagen open voor schoolreizen. Gesloten op maandagen.
 • November & December: Geopend op zaterdag en zondag van 10:30 tot 17:00 uur, en tijdens de kerstvakantie met aangepaste tijden op feestdagen. Gesloten op 31 december en 1 januari.

Tip: Controleer altijd de meest actuele openingstijden om verrassingen te voorkomen, vooral rond feestdagen of bij speciale evenementen.

Deel deze blog