De Efteling

Ontdek de wondere wereld van de Efteling in Kaatsheuvel.

Efteling informatie

Wil jij zo goedkoop mogelijk naar de Efteling? Dagelijks zetten wij alle informatie voor jou op een rijtje. Hierdoor ben je altijd verzekerd van de goedkoopste Efteling tickets. Ook laten we zien waar je voordelig kunt overnachten. Bekijk hieronder de tickets en overnachtingen van dit moment. Ook vind je alle nodige informatie omtrent je bezoek aan de Efteling.

Efteling tickets

Voordeligste tickets van dit moment​

Op zoek naar toegangstickets voor de Efteling? Deze zijn via veel verschillende organisaties verkrijgbaar. Omdat de prijs van de Efteling tickets veel verschilt hebben we speciaal voor jou de beste Efteling tickets met korting hieronder uiteengezet. 

Skip the line

Efteling

Skip the line

Geniet van je Efteling bezoek en sta niet in de rij!

€ 48,00

€ 2,- korting!

Efteling

Tiqets Efteling

Betaal nooit te veel met de online tickets van Tiqets.nl

€ 48,00

TIP

Deel deze pagina met je vrienden en familie zodat ook zij geen aanbiedingen meer missen!

Efteling overnachting

Voordeligste overnachtingen van dit moment

Kun je niet genoeg krijgen van de Efteling? Ga dan heerlijk overnachten in de buurt. Hierdoor geniet je nog meer van de momenten samen. Op zoek naar een hotelkamer, vakantiewoning of vakantiepark? Hieronder vind je de beste acties van dit moment.

Topper

Efteling

Goedkoop overnachten

Zoek een geweldig hotel in de buurt van de Efteling

€ 44,50

Andere kortingsacties voor voordelige Efteling Tickets

Entreetickets voor de Efteling zijn verkrijgbaar vanaf € 38,-. De prijs is afhankelijk van de maand van het bezoek en het soort ticket. Er zijn vier verschillende soorten tickets beschikbaar, namelijk: 

 • De Fakir (voor hele rustige dagen)
 • Elf (voor rustige dagen)
 • Draak (drukke dagen)
 • Reus tickets (voor de drukste dagen).

De goedkoopste tickets voor de Efteling (Fakir) zijn dus € 38,- en de duurste tickets aan de kassa (Reus) zijn € 45,- per ticket. Houd deze pagina goed in de gaten, want hieronder vind je alle Efteling tickets met korting.

1. Korting via de website van de Efteling

Ben je op zoek naar unieke tickets voor de Efteling? Dan ben je bij het Nederlandse bedrijf Tiqets aan het juiste adres. Neem bijvoorbeeld de ‘skip the line’ ticket/fast lane ticket. Met deze speciale tickets hoef je niet lang in de rij te staan. Hierdoor kun je nog langer genieten van de wondere wereld van de Efteling! Het complete aanbod van Tiqets:

 • Skip the line vanaf € 45,- p.p.
 • Efteling: toegang & vervoer vanuit Amsterdam vanaf € 64,- p.p.

Meer informatie over deze tickets vind je hier.

2. Verschillende tickets via het online platform Tiqets (v.a. € 45,- p.p.)

Het is goed om te weten dat de Efteling altijd een online korting geeft. Wil je dus tickets bestellen bij de Efteling zelf? Dan raden wij aan om dit altijd online te doen. Hierdoor profiteer je direct van € 2,- korting per ticket! Een ander bijkomend voordeel is dat je direct een parkeerticket erbij kunt bestellen als je met de auto naar de Efteling gaat.

Wil je maximaal genieten van de Efteling en wil je ook overnachten? Bekijk dan hier het gehele aanbod.

3. Efteling tickets via Albert Heijn (v.a € 43,-)

Veel mensen weten niet dat je ook tickets voor de Efteling kunt aanschaffen via de Albert Heijn. Hierdoor profiteer je altijd van een mooie lage prijs. Een regulier Efteling ticket via de Albert Heijn kost € 43,- p.p.

4. Tickets aanschaffen met Air Miles (v.a € 13,-)

Spaar je Air Miles en wil je er iets leuks mee doen? Dat kan! Je kan tegenwoordig je Air Miles punten inwisselen voor een toegangskaartje voor de Efteling. Hierdoor kun je met een kleine bijdrage genieten van al het moois wat de Efteling te bieden heeft. Er zijn verschillende opties:

 • Efteling e-ticket – 3.000 Air Miles + € 13,-
 • Efteling e-ticket – 2.000 Air Miles + € 23,-
 • Efteling e-ticket – 1.000 Air Miles + € 33,-

Bekijk alle informatie op de website van Air Miles.

Efteling praktische informatie

Plan je reis

Zorg dat je altijd goed voorbereid naar de Efteling afreist. Reis je bijvoorbeeld met het openbaar vervoer (bus en/of trein) naar de Efteling? Of kom je juist met de auto naar de Efteling? Zorg in ieder geval dat je de juiste informatie hebt zodat je onbezorgd op pad gaat. Hieronder hebben we speciaal voor jou de meest gekozen routes uiteengezet. Hierdoor heb je altijd de juiste informatie bij de hand. Hoe ga jij naar de Efteling toe?

Vanuit Nederland

Vanuit Rotterdam rij je via de A16 richting Dordrecht/Breda. Neem daarna de afslag ’s-Hertogenbosch (A59) en vervolgens de afslag Waalwijk/Kaatsheuvel. Vanaf daar kun je de borden ‘Efteling’ volgen.

Vanuit Utrecht rij je via de A2 richting ’s-Hertogenbosch. Neem daarna de afslag Gorinchem/Breda (A27) en vervolgens afslag Waalwijk (A59). Als laatste volg neem je afslag Waalwijk/Kaatsheuvel (N261). Vanaf daar kun je de borden ‘Efteling’ volgen.

Vanuit Arnhem/Nijmegen rij je via de A50 richting ‘s Hertogenbosch/Eindhoven. Volg daarna de A59 richting ‘s Hertogenbosch en neem afslag 37 Waalwijk/ Kaatsheuvel. Vanaf daar kun je de borden ‘Efteling’ volgen.

Vanuit Breda rij je via de A27 richting Utrecht. Neem daarna de afslag Waalwijk (A59) en vervolgens afslag Waalwijk/Kaatsheuvel (N261). Vanaf daar kun je de borden ‘Efteling’ volgen.

Vanuit Eindhoven rij je via de A58 richting Tilburg. Neem daarna afslag Tilburg-Noord/’s-Hertogenbosch/Waalwijk (A65). Vanaf daar kun je de borden ‘Efteling’ volgen.

Vanuit België

Rij richting Antwerpen en daarna richting Breda via de A16/E19. In Nederland aangekomen rij je richting Breda-Oost/Utrecht/Tilburg (A58), vervolgens richting Breda/Utrecht (A27). Daarna neem je de afslag Waalwijk (A59) en als laatste de afslag Waalwijk/Kaatsheuvel (N261). Vanaf daar kun je de borden ‘Efteling’ volgen.

Rij richting Breda via de A16/E19. In Nederland aangekomen rij je richting Breda-Oost/Utrecht/Tilburg (A58), vervolgens richting Breda/Utrecht (A27). Daarna neem je de afslag Waalwijk (A59) en als laatste de afslag Waalwijk/Kaatsheuvel (N261). Vanaf daar kun je de borden ‘Efteling’ volgen.

Rij richting Maastricht-Eindhoven (A25/A2). Bij Eindhoven aangekomen rij je richting Tilburg/Breda (A58) en vervolgens pak je de afslag Tilburg-Noord/´s-Hertogenbosch (A65. Vanaf daar kun je de borden ‘Efteling’ volgen.

Efteling routebeschrijving & adres

Adres Efteling

Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel

Met het openbaar vervoer naar de Efteling

Neem de trein naar ‘s-Hertogenbosch. Vanaf hier kun je de volgende busverbindingen nemen: buslijnen 300, 301, 136 en 800. Stap vervolgens uit bij bushalte Efteling.   Tip: Vanaf Amsterdam Bijlmer/Arena en Almere kun je op maandag, vrijdag, zaterdag en zondag de Flixbus nemen. Deze Flixbus rijdt rechtstreeks naar de Efteling met als naam: buslijn 811.

Neem de trein naar station ‘s-Hertogenbosch óf Tilburg. Vanaf daar kun je de volgende busverbindingen nemen: buslijn 300, 301, 136, 800 en 801. Stap vervolgens uit bij halte ‘Efteling’.

Neem de trein naar Tilburg. Vanaf hier kun je de volgende busverbindingen nemen: buslijnen 300, 301, 136 en 801. Stap vervolgens uit bij halte ‘Efteling’.

Vanuit Brussel en Antwerpen kun je gemakkelijk met de Internationale trein naar Breda. Vanaf Breda neem je de trein naar Tilburg. Vanaf station Tilburg kun je de volgende busverbindingen nemen: buslijnen 300, 301, 136 en 801. Stap uit bij halte ‘Efteling’.

Veelgestelde vragen over de Efteling

Tickets

Entreetickets voor de Efteling zijn verkrijgbaar vanaf € 36,-. De prijs is afhankelijk van de maand van het bezoek. Via de website van de Efteling kan je het hele jaar door online tickets aanschaffen met € 2,- korting. Daarnaast zijn er elke maand Efteling acties in omloop. Houd daarom goed deze pagina in de gaten.

Het is vaak druk in de Efteling. Hierdoor staan er soms lange rijen bij de ingang. We adviseren dus om e-tickets van tevoren aan te schaffen. Er zijn zelfs ‘skip the line’ tickets waardoor je niet lang in de rij hoeft te staan.

Dit is niet nodig. Alle entreebewijzen kunnen namelijk gemakkelijk bij de ingang van de Efteling vanaf een smartphone of tablet gescand worden.

Met een skip the line tickets loop je langs de rijen en kan je direct door naar de kassa bij de hoofdingang. Hierdoor hoef je niet lang in de rij te staan om binnen te komen. Bestel direct je skip the line tickets en geniet maximaal van je Efteling bezoek.

Er zijn geen kortingscodes beschikbaar voor de Efteling. Wel zijn er veel lopende acties voor tickets en overnachtingen. Deze kun je bovenaan deze pagina vinden.

Dit kan vanaf 20 personen. Het hangt af van wanneer je de Efteling gaat bezoeken. De prijs voor een groepsticket ligt tussen de € 33,- tot € 40,- per persoon. Daarnaast zijn er ook verschillende arrangementen verkrijgbaar, zoals een picknick of diner. Via de website van de Efteling kun je goedkoop groepstickets aanschaffen.

Kinderen t/m 3 jaar mogen gratis het park in.

De Efteling accepteert VVV-bonnen en VVV-cadeaukaarten (m.u.v. VVV-dinercheque). Bij de hoofdentree kunnen de VVV-bonnen worden ingewisseld. Ook kun je de VVV-bon en VVV-cadeaukaart gebruiken in de souvenirwinkels, de gastenservice, het Efteling Bosrijk, Efteling Hotel, het Efteling Golfpark en Efteling Loonsche Land.

Ja dit is mogelijk. Met een Efteling abonnement heb je het gehele jaar toegang. Het abonnement kan middels betaling per maand en per jaar. Een jaarabonnement is verkrijgbaar vanaf € 14,- per maand. Profiteer van de volgende voordelen:

 • Met korting of zelfs gratis naar andere parken en dierentuinen
 • Vrienden krijgen korting op toegangskaarten
 • Korting op souvenirs en eten & drinken
 • Korting op Efteling-evenementen
 • Korting op een greenfee in het Efteling Golfpark
 • Korting op theater
 • 25% korting op verschillende overnachtingen

Ja dit is mogelijk. De Efteling cadeaukaart kun je opwaarderen tussen de € 5,- en € 150,- en is te besteden in de Efteling waar een pinautomaat aanwezig is. Let op: de cadeaubon is niet te gebruiken bij de Game Gallery, La Place Restaurant De Vrolijke Noot, en de bestelzuilen van Vakantiepark Bosrijk, Fabula Restaurant en Vakantiepark Loonsche Land). De Efteling cadeaukaart is te koop bij:

 • De Efteling
 • Primera
 • Plus Supermarkt
 • Albert Heijn
 • Bruna

Praktische informatie

Adres Efteling: Europalaan 1 5171 KW Kaatsheuvel

Voor de hoofdingang van de Efteling zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig. De kosten bedragen € 12,50 per dag voor gemotoriseerde voertuigen. Op de website van de Efteling kun je gemakkelijk en goedkoop een parkeerkaart aanschaffen. Alle touringcars parkeren gratis bij het park. Kom je met een elektrische auto? Vergeet dan niet zelf een laadkabel mee te nemen. Er zullen kosten in rekening gebracht worden voor het gebruik van stroom.

Er is een speciaal terrein voor brengen en halen. Dit terrein kun je vinden bij de bushaltes en is één afslag verder dan het parkeerterrein. Let goed op de bewegwijzering.

Kom je met de fiets naar de Efteling? Dan kun je gebruik maken van de gratis fietsenstalling rechts van de hoofdingang. Je kunt deze fietsenstalling bereiken via de Europalaan en vervolgens via de Kinkenpolder op. Let op: de Efteling is niet aansprakelijk voor eventuele schade, diefstal en/of vermissing. Ook is er een speciale parkeerplek voor brommers en scooters. Voor elektrische fietsen zijn er speciale oplaadpunten aanwezig. Deze oplaadpunten zijn helaas niet van tevoren te reserveren.

Er is een goede bereikbaarheid van de Efteling vanuit Nederland en België.

 • Vanuit Amsterdam, Utrecht, Zwolle, Nijmegen en Almere neem je de trein naar Den Bosch. Vanaf daar kun je de buslijnen 300, 301, 136 en 800 nemen.
 • Vanuit Maastricht, Venlo of Eindhoven neem je de trein naar Den Bosch en Tilburg. Vanaf daar kun je de buslijnen 300, 301, 136, 800 en 801 nemen.
 • Vanuit Den Haag, Rotterdam, Vlissingen, Dordrecht, Roosendaal en Breda neem je de trein naar Tilburg. Vanaf daar kun je de buslijnen 300, 301, 136 en 801 nemen.
 • Vanuit Antwerpen en Brussel neem je de Internationale trein naar Breda. Vanaf station Breda neem je de trein naar Tilburg. Vervolgens kun je de buslijnen 300, 301, 136 en 801 nemen.

Stap uit bij bushalte Efteling.

De openingstijden verschillen per dag en per maand. Bekijk de openingstijden tool om de exacte openingstijden te bekijken. Let op: op feestdagen kunnen de openingstijden verschillen.

Doordat de Efteling een duidelijk overzicht heeft over de kaartverkoop kan er nauwkeurig voorspelt worden of het druk is. Alle gegevens zijn terug te vinden op de website van de Efteling. Ook kun je de Efteling app downloaden om te zien bij welke attracties er lange rijen staan.

De Efteling heeft een handig app ontworpen waar je gemakkelijk de plattegrond kunt openen. Je kunt in deze app zelfs live zien bij welke attractie de kortste rij staat. Ook is het handig om te zien waar je het dichtstbijzijnde restaurant of de dichtstbijzijnde souvenirwinkel kunt vinden. Je kunt de Efteling app gratis downloaden in de App Store of Google Play Store.

Heb je iets gevonden? Geef dit dan af bij één van de medewerkers in het park. Voorwerpen die gevonden zijn worden geplaatst op de website: iLost.

Roken is toegestaan in de Efteling, behalve in de wachtrijen. Bij het Sprookjesbos is speciaal een rookzone gecreëerd. Deze regels gelden ook voor de e-sigaret.

Er zijn verschillende WiFi-spots in het park waar jij gratis kan internetten. De WIFI-spots zijn te vinden op de volgende locaties:

 • Hoofdentree
 • Efteling Theater
 • Dwarrelplein
 • Polles Keuken
 • De Vrolijke Noot
 • Baron 1898
 • Fabula
 • Station De Oost
 • Het Witte Paard
 • Wapen van Raveleijn
 • Panorama à la carte
 • Panorama self-service
 • ’t Poffertje
 • Raveleijn Parkshow
 • De Meermin
 • De Kombuys

In het Efteling Hotel, Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land is er ook gratis WiFi aanwezig.

Wanneer wij online zoeken, zien we dat er sinds 2018 geen oplaadpunten voor mobiele telefoons in de Efteling zijn.

Overnachting

Ja. Op 5 minuten lopen van het park staat het viersterrenhotel genaamd: Efteling Hotel. Dit hotel beschikt over 20 verschillende themasuites zoals de Sneeuwwitje Suite of Circus Suite. Bij alle overnachtingen krijg je onbeperkt toegang tot het park.

 • GuestHouse Hotel Kaatsheuvel (0.97 km)
 • Vakantiepark Efteling Bosrijk (0.83 km)
 • Efteling Loonsche Land Hotel (0.61 km)
 • Efteling Hotel (0.45 km)
 • Hotel De Kroon (0.89 km)

Ja. Er zijn 2 vakantieparken in de buurt van de Efteling, genaamd: Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land. Beide vakantieparken liggen op loopafstand van het park. Het vakantiepark Efteling Bosrijk beschikt over vakantiewoningen en hotelkamers gemaakt van natuurlijk materiaal. Efteling Loonsche land beschikt over familiekamers, vakantiewoningen en groepsaccommodaties.

Er zijn verschillende campings in de buurt van de Efteling.

Eten en drinken

Dit is toegestaan. Let wel op: het is niet toegestaan om je eigen eten en drinken mee te nemen in de horecagelegenheden van de Efteling. Ook niet op het terras. Je kunt wel gebruik maken van de verschillende picknickvelden in het park.

De volgende restaurants zijn te vinden in de Efteling:

 • Fabula
 • Het Wapen van Raveleijn
 • In de Gelaarsde Kat
 • Station de Oost
 • De Vrolijke Noot
 • Smulpaap
 • Panorama
 • Polles Keuken
 • De Gulden Gaarde
 • Het Witte Paard
 • ’t Melkhuysje
 • Kleyne Klaroen
 • Steenbok
 • Toko Pagode
 • ’t Poffertje
 • Pinokkio’s pizza & pasta restaurant

Tip: download de Efteling app om alle restaurants te vinden.

Voor glutenvrij eten kun je terecht bij:

 • Het Wapen van Raveleijn
 • Station de Oost
 • Smulpaap
 • Panorama
 • Polles Keuken
 • Steenbok
 • Toko Pagode
 • Pinokkio’s pizza & pasta restaurant

Tip: download de Efteling app om alle eetgelegenheden te vinden.

Voor vegetarisch eten kun je terecht bij:

 • Fabula Restaurant
 • Polles Keuken
 • Het Wapen van Raveleijn
 • Panorama à la carte
 • Pinokkio’s pizza & pasta restaurant
 • In de Gelaarsde Kat
 • Het Witte Paard
 • ’t Melkhuysje
 • Panorama self-service
 • De Steenbok
 • ’t Poffertje

Tip: download de Efteling app om alle eetgelegenheden te vinden.

In het restaurant de Gulden Gaarden kun je Halal eten kopen.

Toegankelijkheid

Ook aan de baby is gedacht bij de Efteling. Een groot voordeel is dat kinderen tot en met 3 jaar gratis toegang krijgen tot het park. Daarnaast zijn er voldoende prikkels voor de allerkleinsten:  

 • Een wandeling door het Sprookjesbos
 • De muziek bij de verschillende attracties
 • Ritje in de stoomtrein of draaimolen

De Efteling is gemaakt op de kinderwagen of buggy. Op deze manier rij je gemakkelijk door het park. Ook zijn er in de Efteling voldoende faciliteiten voor de ouders van baby’s: Borstvoeding en kolven Zo zijn er ruimtes waar mensen kunnen kolven of borstvoeding kunnen geven. Deze zijn gelegen bij het Volk van Laaf, Ruigrijk en bij Station de Oost. Wel dien je bij de EHBO-post een sleutel op te halen om deze ruimte te kunnen betreden. Flesjes opwarmen In elk restaurant kan je vragen of jij je flesje mag opwarmen. Medewerkers van de Efteling helpen je daar graag verder. Baby verschonen Bij alle toiletten zijn er verschoonplekken aanwezig, inclusief een vuilnisbak voor de vieze luier. Goed om te weten is dat de Efteling geen luiers verkoopt. Je wordt daarom verzocht voldoende luiers mee te nemen.

De Efteling heeft ook aan de allerkleinsten bezoekers van het pretpark gedacht. De volgende attracties/activiteiten zijn uitermate geschikt voor peuters:

 • Het Sprookjesbos
 • Miniatuurwereld Diorama
 • Speeltuin Kindervreugd
 • Speeltuin Kleuterhof
 • Oldtimerbaan De Oude Tufferbaan
 • Traptreintjes Kinderspoor
 • Rondrit met Stroomtrein
 • Avonturen Doolhof
 • Koggenmolen Polka Marina
 • Papierverslinder Holle Bolle Gijs
 • Carnaval Festival
 • Carrousels Anton Pieck Plein

Dit verschilt per attractie. De Efteling heeft zelf een handige online tool waarmee je snel kan zien vanaf welke lengte je wel of juist niet in bepaalde attracties mag.   Ook staat er bij de ingang van de attracties aangegeven wat de minimale vereiste lengte is. Mocht er twijfel ontstaan over de lengte, dan mag het personeel een persoon weigeren voor een attractie.

De Efteling doet er alles aan om het iedereen naar zijn zin te maken. Ze streven er naar om het park voor iedereen toegankelijk te maken, dus ook voor mensen in een rolstoel. Daarom zijn er veel speciale voorzieningen te vinden in het park. Plan je route door het park van tevoren zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Efteling heeft verschillende voorzieningen voor bezoekers met een beperking. Mensen met een beperking kunnen op de website van de Efteling een faciliteitenkaart aanvragen. Ook zijn er speciale parkeerplekken gereserveerd. Hierdoor dien je van tevoren een parkeerkaart aan te vragen.

Ja, er zijn rolstoelen beschikbaar in het park. Deze kun je online reserveren op de website van de Efteling. Let op: een gereserveerde rolstoel wordt vastgehouden tot 13:00 uur.

Er zijn geen huisdieren toegestaan in het park. Er is wel een speciale hondenkennel bij de hoofdingang aanwezig. Hier kan je hond de hele dag verblijven terwijl jij geniet van een mooie dag Efteling. Let wel op: de medewerkers van de Efteling laten je hond niet uit. Neem zelf spullen me voor de hond zoals, een kussen, een deken en/of een mand.

Bij sommige attracties is er een toegangsbeperking voor zwangere vrouwen. Mocht je toch twijfelen, vraag dan een medewerker om advies.

Voorzieningen

Op het park zelf is geen zwembad aanwezig. Op het aangelegen vakantiepark van de Efteling Bosrijk hebben ze wel een zwembad genaamd Het Badhuys. In Het Badhuys is een babybad en peuterbad aanwezig.

In het Marerijk, links van Carrousel Paleis, is de EHBO-post bevestigd. De Efteling adviseert bij spoedeisende gevallen contact op te nemen met +31 (0)416 288 112. Een medewerker van het park zal dan de gepaste hulp mobiliseren naar jouw locatie.

Helaas is dit niet mogelijk. Je kan je spullen wel achterlaten bij de garderobe. Voor de attractie de Baron 1898 zijn speciale kluisjes ontwikkeld als je niet met je tas de achtbaan in wilt gaan. Wel wordt je verzocht om na het achtbaanbezoek je spullen weer mee te nemen.

Naast de hoofdentree op het Dwarrelplein is een garderobe aanwezig. Hier kan je per item voor een vergoeding van €1,50 je spullen veilig achterlaten.   Mocht je met een grote groep zijn (meer dan 20 mensen) dan zijn er gratis garderobeboxen aanwezig. Wel dien je deze boxen eerst te reserveren. Dit kan via het nummer +31 (0)416 537 777. Bellen kan alle dagen van de week tussen 09:00 – 21:00. De sleutel van de box is na de reservering op te halen bij de EHBO-post in Marerijk.

Ja, bij de Efteling zit er naast de entree een kennel waar jij je viervoeter tijden je verblijf tijdelijk kan achterlaten. Het is mogelijk om tussentijds de Efteling in en uit te lopen om je hond uit te laten.

Bij alle winkels en restaurants kun je pinnen. Daarnaast zijn er twee geldautomaten aanwezig. Deze zijn gelegen op het Dwarrel Plein (grote kluis) en tegenover het pannenkoekenrestaurant Polles keuken.

Het is mogelijk om met een creditcard te betalen. Toegestaan zijn: Mastercard, Visa, American Express en Maestro.

TIP

Download gratis de Efteling-app. Deze handige app bevat een kaart van het park en je kan live zien waar de kortste rijen staan. Ook kan je zien waar je het dichtstbijzijnde restaurant of souvenirwinkel kunt vinden.

Over de Efteling

Al sinds 1952 is de Efteling een van de vooraanstaande pretparken van Europa. Het Sprookjesbos, De Droomvlucht en voor de echte waaghals de Python. Iedereen kent het wel, maar je kunt er geen genoeg van krijgen. Vooral voor de kleinsten onder ons is dit een geweldige ervaring. Bekijk alle nodige informatie zodat je goed voorbereid bent op de dag(en) van je leven!

Afgelopen jaren heeft dit attractiepark zich uitgebreid met de Efteling Theater en twee grote hotels, genaamd: Efteling Hotel en Efteling Loonsche Land. Ook kun je in Kaatsheuvel tegenwoordig twee vakantieparken (Efteling Bosrijk en Efteling Loonsche Land) en een golfpark (Golfclub Efteling) vinden. Dit allemaal om alle behoeftes van de bezoeker te vervullen. Ben je nog nooit in de efteling geweest en ben je benieuwd naar het park? Bekijk dan de video hiernaast voor de eerste sfeerimpressie. 

Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen uit binnen- en buitenland de Efteling. Hierdoor is de Efteling het grootste pretpark qua bezoekers in de Benelux. Ook qua oppervlakte behoort het tot een van de grootste pretparken in Europa. Ieder jaar vergroot de Efteling het aanbod op het gebied van attracties. Ondanks deze uitbreidingen blijven de klassiekers toch de bekendste attracties.